Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intrarea NATO în coaliţia antijihadistă nu va presupune sporirea contribuţiei Germaniei

thelocal.fr
merkel si macron

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi la Bruxelles că decizia NATO de a se alătura formal coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic este 'un semnal puternic', dar a precizat că această decizie nu implică vreo contribuţie suplimentară a Germaniei la această luptă, informează agenţia EFE. În declaraţiile date presei înaintea începerii summitului NATO, Angela Merkel a susţinut acest pas făcut de Alianţă în condiţiile în care toţi partenerii îşi aduc contribuţia.

Şefa guvernului de la Berlin a subliniat însă că această implicare 'nu presupune vreo nouă contribuţie din partea Germaniei', ţară care în prezent participă la coaliţia antijihadistă cu avioane de realimentare în zbor şi cu avioane Tornado ce desfăşoară misiuni de recunoaştere. La summitul de joi, aliaţii îşi vor confirma angajamentul de a aloca apărării 2% din PIB, 'nici mai mult, nici mai puţin', a mai spus Angela Merkel, ea manifestându-şi satisfacţia că în viitor nu se va mai pune problema cât cheltuie fiecare la acest capitol, ci cum contribuie fiecare ţară şi ce capacităţi oferă Alianţei, conform Agerpres.

La summitul NATO desfăşurat în Ţara Galilor în septembrie 2014, statele NATO s-au angajat să-şi sporească bugetele apărării, astfel încât cel mai târziu în anul 2024 fiecare să aloce apărării cel puţin 2% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.