Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrebare de 1000 de puncte a președintelui CJ Giurgiu, Marian Mina: `Nu cumva chiar Guvernul a ales politica, sacrificând o ţară întreagă?`

marian mina

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a făcut pe pagina sa de Facebook o scurtă analiză a ultimelor zile în ceea ce privește eforturile de limitare a infecțiilor cu noul tip de coronavirus. El remarcă suceala permanentă a președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului PNL, care oscilează de la o săptămână la alta de la ”o banală răceală” la ”lucrurile sunt foarte grave și trebuie luate în serios”, dar și blocajul la adresa cărora au recunoscut pericolul și au început cu adevărat să lucreze la limitarea daunelor:

”În urmă cu doar câteva săptămâni, preşedintele Iohannis ne cerea să „schimbăm canalul” şi să nu facem caz de o „simplă răceală”. Tot cam pe atunci, premierul Orban certa un jurnalist şi-l întreba „care criză?”. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, însă, continua să crească şi în România. Ştim cu toţii unde suntem acum şi bănuim unde vom ajunge. În tot acest timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spunea: testaţi, testaţi, testaţi! La noi, o mare bâjbâială. Ba că sunt teste, ba că nu sunt, ba că trebuie să fie testaţi doar cei cu simptome. Dar OMS striga în continuare: testaţi, testaţi, testaţi!

Doar Guvernul din România nu auzea prea bine.

Între timp, au început să moară oameni, iar autorităţile continuau să ne bată „prieteneşte” pe umăr şi ne recomandau să ne spălăm pe mâini. Pe mâini s-a spălat chiar ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cel care a demisionat în plină criză şi în plin scandal al testării masive a bucureştenilor. Să fie doar o coincidenţă? Nu de alta, dar şi premierul Orban a criticat, la rândul său, proiectul Primăriei Capitalei, susţinut de profesorul Streinu Cercel.

Ne spun, de dimineaţa până seara, să nu facem politică, dar nu cumva chiar Guvernul a ales politica în detrimentul testării românilor? De ce nu lasă autorităţile locale, dacă pot aloca fonduri, să-i testeze măcar pe cei care vin din zone grav afectate de coronavirus? Avem şi în judeţul Giurgiu o doamnă primar care a lansat, recent, un apel către Prefectură. I s-a răspuns că nu e cazul, că nu aşa e procedura!

Care procedură? Şi Costache zicea, înainte să-şi dea demisia, „dacă am respecta procedurile, n-am mai face nimic”.

De ce să nu fie implementat proiectul testării masive în Capitală, pentru că Gabi Firea este de la PSD? Cine face politică, atunci?

De ce să nu testăm masiv, în toată ţara? Sau nu trebuie să ştie toată lumea ce se află- şi mai ales cine- în spatele contractelor fabuloase, prin care plătiţi milioane de euro pentru câteva măşti?

De asemenea, cum de s-au găsit şi bani şi teste pentru tot PNL-ul, inclusiv pentru domnul Flutur, dar pentru medici şi asistente din spitale care au devenit adevărate focare, nu?

Şi atunci, nu cumva chiar Guvernul a ales politica, sacrificând o ţară întreagă?”, se întreabă Marian Mina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.