Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrebarea zilei din partea dr.Adina Alberts: CUM AȚI FĂCUT FAȚĂ FESTINULUI DE IERI?

arhiva personala
Adina Alberts

Cunoscutul medic pune această întrebare după masa de Paște, masă cunoscută la români ca fiind una foarte bogată și care se poate lăsa cu urmări medicale. Dr.Adina Alberts face o propunere pentru a II-a zi de Paște: doar apă și citrice, pentru a echilibra nebunia culinară din prima zi.

”Mesele bogate sunt specifice românilor. Doar noi, românii, ne dorim să punem pe masa mâncare pentru 20 de persoane deși la masă se așează doar 4.

De unde vine această tradiție? Se poate spune că românii trăiesc ca să mănânce? Orice sărbătoare, orice prilej de bucurie sau tristețe se învârte în jurul farfuriilor pline. Crăciunul și Paștele și-au pierdut conotația religioasă în fața poftelor gurmande. Pentru mulți dintre români Paștele este despre miel, iar Crăciunul e despre porc. De Ziua Națională se mănâncă iahnie cu ciolan. Revelionul este despre salată de boeuf, 1 Mai este despre mici la iarbă verde.

Până la urmă asta suntem. Vor trece probabil decenii până vom conștientiza că irosim prea mulți bani pe mâncare.

Dar dacă tot am cumpărat prea multă mâncare, haideți cel puțin să nu ne batem joc de ea. Ori o donați celor care nu au, ori o congelați.

Preparatele din carne, cozonacii și pasca pot fi congelate rapid și păstrate astfel câteva luni. Salatele le puteți consuma în zilele care urmează festinului de Paște; sunt sigură că nici nu ați mai putea mânca altceva în afară de verdețuri.

Ouăle fierte nu pot fi congelate. De aceea este bine să nu faceți niciodată mai multe ouă roșii decât puteți mânca în 2 zile. Recomandarea medicilor este să nu mâncați mai mult de două zile la rând, ouă.

Iar în ceea ce privește numărul imens de calorii pe care l-am înghițit la masa de Paște, pentru echilibrare, vă propun ca a2a zi de Paște să fie doar cu apă și citrice. Eu așa voi face!”, susține Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.