Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere a lui Sorin Grindeanu cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat întreaga disponibilitate a Guvernului de a aprofunda dialogul cu Comisia Europeană, inclusiv pe teme privind mediul concurențial, cu prilejul întrevederii pe care a avut-o astăzi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

”Chiar în ultima perioadă am avut prilejul de a aprofunda acest dialog, în cadrul întrevederilor avute, la București, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Considerăm important acest dialog, mai ales în perspectiva preluării în 2019 de către România a președinției Consiliului UE”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a salutat inițiativa Comisiei Europene de modernizare a modului de acordare a ajutorului de sta, dar și propunerea de directivă referitoare la întărirea rolului, independenței și capacității autorităților naționale de concurență de a acționa și de a implementa normele europene în materie de concurență.

La rândul său, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat eforturile întreprinse de autoritățile române pe linia îmbunătățirii mediului concurențial din România și a exprimat întreaga deschidere a Comisiei Europene de a colabora cu Guvernul în această direcție.

Tot astăzi, la Palatul Victoria, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a avut o întâlnire separată cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și cu oficiali din ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale și din Ministerul Transporturilor. La întâlniri a fost prezent și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.