Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere a lui Teodor Meleşcanu cu Andrian Candu: S-au aprofundat legăturilor speciale dintre România şi R.Moldova

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul căreia a reiterat că "substanţa Parteneriatului strategic o reprezintă aprofundarea legăturilor speciale dintre România şi Republica Moldova şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova". Potrivit unui comunicat al MAE, Meleşcanu a apreciat importanţa marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România pentru transmiterea unui mesaj cu privire la istoria comună, dar, mai ales, cu privire la viitorul european comun.

Totodată, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a arătat că ţara noastră va continua să acorde prioritate acelor proiecte de cooperare care au potenţialul de a lega Republica Moldova de spaţiul european şi de a genera beneficii directe pentru cetăţenii moldoveni, cu accent pe domeniile energetic, investiţional, educaţional şi de construcţie instituţională, conform Agerpres.

"Sprijinul constant acordat de România obiectivului strategic de integrare europeană este menit să pregătească Republica Moldova, instituţiile, societatea, economia pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere UE şi, pe un plan mai larg, pentru racordarea Republicii Moldova la spaţiul de valori europene. Rezultatele palpabile şi în beneficiul cetăţenilor pot consolida credibilitatea acţiunilor politice şi încrederea în opţiunea europeană", a afirmat Meleşcanu, citat în comunicat.

La rândul său, Andrian Candu a mulţumit pentru sprijinul oferit de România în procesul de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, exprimând aprecierea pentru proiectele de cooperare derulate de România în Republica Moldova care au un impact direct în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, precizează sursa citată.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, au participat marţi la şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.