Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între Generalul Nicolae Ciucă şi comandantul USAREUR: S-a discutat despre activităţile militarilor români şi americani din Forţele Terestre

agerpres.ro
Nicolae Ciuca

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a avut, vineri, la sediul instituţiei, o întrevedere cu comandantul Forţelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Christopher Cavoli, în cadrul căreia s-au purtat discuţii despre activităţile ce urmează a se desfăşura în comun de către militari ai Forţelor Terestre Române şi militari din Forţelor Terestre Americane din Europa în anul 2018, atât în România, cât şi în centrele de instruire ale USAREUR. Potrivit unui comunicat al MApN, în cadrul întâlnirii generalul Ciucă i-a mulţumit generalului-locotenent Cavoli pentru sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României, conform Agerpres.

"Cooperarea dintre armata Statelor Unite din Europa şi Armata României s-a concretizat în ultimii ani în foarte multe activităţi care au dus la creşterea interoperabilităţii şi încrederii dintre cele două armate. Sprijinul SUA privind continuarea procesului de reformă, a demersurilor de integrare euro-atlantică a ţării noastre, precum şi promovarea României ca factor de stabilitate şi securitate în Europa de sud-est a fost şi rămâne unul esenţial. Relaţia dintre USAREUR şi Forţele Terestre Române trebuie să rămână una foarte strânsă, pentru a putea contribui împreună la securitatea europeană şi internaţională", a precizat generalul Ciucă, la finalul vizitei, citat în comunicat.

La rândul său, generalul Cavoli a menţionat că în cursul primei sale vizite în România a mulţumit generalului Nicolae Ciucă şi echipei sale pentru rolul de conducere în cadrul NATO şi a transmis angajamentul faţă de continuarea strânsului parteneriat dintre cele două ţări.

"Fiind un aliat-cheie în regiunea Mării Negre, acţiunile demonstrative ale României cu Forţele Terestre ale SUA din Europa sporesc interoperabilitatea şi sprijină direct asigurarea capacităţii de luptă. România rămâne un aliat neclintit şi o gazdă bună pentru militarii noştri. Aşteptăm cu interes să continuăm să dezvoltăm relaţia deja foarte puternică", a declarat comandantul USAREUR citat în comunicat.

În comunicat se arată că sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României este unul substanţial atât în teatrul de operaţii Afganistan, cât şi în domeniul instruirii pre-dislocare, în domeniul logistic şi, nu în ultimul rând, la înfiinţarea MND SE HQ, NFIU România şi HQ BDE.

MApN mai precizează că programul generalului-locotenent Christopher Cavoli în ţara noastră cuprinde şi vizitarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.