Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Inundație puternică în Columbia: peste 600 de sinistraţi în urma revărsării unui râu în apropiere de Medellin

Twitter
inundatii

Oscar Alberto Restrepo, primarul oraşului Copacabana, din departamentul Antioquia (nor-vestul Columbiei), a decretat luni "starea de calamitate publică" în acest municipiu, după revărsarea râului Aburrá care a afectat 632 de persoane, relatează EFE, informează Agerpres.

"Administraţia municipală a decretat starea de calamitate publică în faţa recentelor inundaţii" survenite după intemperiile de duminică", a scris Restrepo pe contul de Twitter al Primăriei.

Potrivit rapoartelor echipelor de salvare, 197 de familii şi-au pierdut toate bunurile în urma revărsării râului Aburrá, însă din fericire nu au fost raportate nici persoane rănite şi nici morţi.

Primarul Restrepo a trecut în revistă cartierele afectate şi a dispus noi măsuri adiţionale pentru a contracara situaţia de urgenţă provocată de inundaţiile care au avariat 37 de autoturisme şi opt motociclete.

O echipă de 70 militari cu utilaje grele, alături de muncitori şi angajaţi ai administraţiei ajută la încărcarea bunurilor, precum şi la îndepărtarea şi colectarea resturilor provocate de revărsarea apelor înfuriate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.