Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile din centrul Mozambicului au făcut peste 10 victime

Al Jazeera
Inundații Iordania

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în urma precipitaţiilor abundente care s-au abătut în ultimele zile asupra centrului Mozambicului, în prezent ameninţat de un ciclon tropical, a anunţat luni ONU, oferind un bilanţ provizoriu, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

"Au fost raportaţi cel puţin 10 morţi şi 62.975 de sinistraţi în urma inundaţiilor" din provinciile Tete şi Zambeze, a indicat Biroul ONU pentru afaceri umanitare, citat de AFP.

Autorităţile din Mozambic au avertizat că "cel puţin 120.000 de persoane ar putea fi afectate de inundaţii şi de ploi abundente în următoarele zile", a adăugat ONU.

Furtuna tropicală aflată la originea ploilor abundente din ultimele zile s-ar putea transforma într-un ciclon începând de miercuri, au indicat autorităţile din Maputo.

Mozambic, una dintre cele mai sărace ţări din lume, este afectat în mod regulat de cicloane care provoacă inundaţii masive. În 2000, acestea au provocat moartea a 800 de persoane, iar în 2015 decesul a peste 100.

De asemenea, în sudul statului Malawi, vecin cu Mozambicul, inundaţiile au provocat 30 de decese în ultimele zile şi au lăsat peste 230.000 de persoane fără adăpost, potrivit autorităţilor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.