Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile din Sudanul de Sud au afectat aproape un milion de persoane

sudanul de sud

Aproape un milion de persoane sunt afectate de inundaţiile grave din Sudanul de Sud, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de dpa, potrivit Agerpres.

Inundaţiile au devastat zone întinse din ţara est-africană începând din luna iulie, comunităţi întregi fiind acoperite de ape şi sute de mii de locuitori fiind nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, a afirmat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) într-un comunicat. 

Situaţia în Sudanul de Sud este "extrem de îngrijorătoare" în condiţiile în care ploile urmează să continue încă patru până la şase săptămâni şi numeroase persoane vor fi în continuare afectate, a declarat Alain Noudeho, coordonatorul OCHA în Sudanul de Sud.

Citește și: Președintele Donald Trump: Statele Unite vor impune sancțiuni Turciei dacă Ankara reia atacurile împotriva kurzilor

Inundaţiile au limitat accesul la centrele medicale, la serviciile de bază şi la magazine, conform OCHA. 

Multe zone afectate se confruntau deja cu nevoi umanitare importante înainte de începerea inundaţiilor, în mai mult de 60% dintre acestea existând niveluri extreme de malnutriţie acută. 

În plus, criza nu se va încheia atunci când apele se vor retrage pentru că sunt anticipate daune considerabile ale culturilor, terenurilor arabile şi în rândul animalelor, a precizat ONU. Acest lucru va împiedica capacitatea familiilor de a se întreţine în lunile care vor urma, a avertizat organizaţia. 

În pofida rezervelor sale de petrol, Sudanul de Sud este una dintre cele mai sărace ţări din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.