Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imaginile DEZASTRULUI, după inundațiile din ultimele ore: familii izolate, mașini luate de viitură, podețe și drumuri rupte

captură YouTube
Inundatii golesti

Zeci de gospodării au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, în localitățile din Vâlcea, unde au fost ploi torențiale și grindină. Au fost luate mașini de viitură, iar unele podețe au fost rupte, anunță Mediafax.

În localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu, unui operator economic i-au fost afectate de inundații zona depozitului și zona administrativă, pe o suprafață de aproximativ de 800 mp. Apa cu gheață a avut o adâncime de 5-10 cm. Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au îndepărtat gheața formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului, apoi s-au folosit motopompele.

În localitatea Golești, sat Popești, trei gospodării au avut curțile și o grădinile inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanți, Nu au fost afectate locuințele și anexele, dar suprafața afectată a fost de aproximativ 3.250 mp cu o adâncime de aproximativ un metru. Aici pompierii au acționat cu ajutorul motopompelor transportabile. Într-un alt punct al localității, patru gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeț a fost rupt și aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură.

În punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către șase gospodării a fost afectat de aluviuni, o mașină a fost luată de viitură și blocată în mâl. Acesul către șase gospodării se mai poate face doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaș timp, 300 de metri liniari din DN 73 C au fost afectați de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanți pe o bandă de acces.

În satul Gibești, aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) au fost afectate de aluviunile aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de metri liniari din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul va fi posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podețului. Și aici, o mașină a fost luată de viitură și distrusă în totalitate.

În localitatea Milcoiu, sat Milcoiu patru familii, respectiv 10 persoane, din care opt adulți (unul cu afecțiuni locomotorii) și doi copii, au fost izolate ca urmare a ruperii a unui podeț peste Pârâul Sasca.

În localitatea Budești, sat Budești, o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma încercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Șoferul s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanții Prefecturii Vâlcea, ai ISU Vâlcea, ai Primăriei Golești și ai SVSU evaluează cuantumul pagubelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.