Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii în Albania şi Kosovo în urma ploilor torențiale

b1.ro
inundații

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Albania şi Kosovo au provocat luni inundaţii care au distrus drumuri şi case, au blocat accesul către sate şi au acoperit de ape terenuri arabile, relatează AFP potrivit Agerpres.

În cartierele de la periferia capitalei kosovare Pristina, maşinile erau aproape complet acoperite de apele noroioase. Echipe de salvare, la bordul unor bărci pneumatice, verificau situaţia locuitorilor din clădirile din aceste cartiere.

Forţele de securitate kosovare au fost desfăşurate "în mai multe locaţii". Apele au distrus două poduri în sudul Kosovo şi au provocat prăbuşirea unui drum într-un sat. În nord, 14 familii erau izolate într-un cătun.

"Echipele noastre se află pe teren pentru a ajuta cu toate mijloacele disponibile. Facem apel la cetăţeni să evite deplasările pe perioada inundaţiilor şi a ploilor", a declarat Sami Spahiu, şeful serviciilor de urgenţă din Gjilan, estul Kosovo.

În Albania vecină, ploile şi zăpada au provocat inundaţii pe câteva mii de hectare în nord-vest şi au afectat zeci de drumuri şi clădiri, au declarat autorităţile.

Cel puţin 36 de familii din zona oraşelor Lezha şi Durres au fost evacuate şi circa 20 de clădiri au fost avariate de ape, a declarat Ministerul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.