Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii în Bangladesh: 55 de morţi de la începutul lunii august

Bangladesh inundatii

Inundaţii în Bangladesh: 55 de morţi de la începutul lunii august

Cel puţin 55 de persoane au murit în Bangladesh de la începutul lunii august în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale, informează AFP, conform Agerpres.

Circa 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în Cox's Bazar, 19 în Chittagong, 10 în Bandarban şi 5 în Rangamati, potrivit responsabililor din zonele cele mai afectate de intemperii.

"Acestea sunt unele dintre cele mai abundente ploi din ultimii ani", a declarat Azizur Rahman, directorul Departamentului de Meteorologie din Bangladesh, adăugând că doar pe 7 august s-au înregistrat 312 milimetri de ploaie.

"În Cox's Bazar circa 600.000 de persoane au fost afectate de ploi", a declarat pentru AFP Shaheen Ibrahim, administratorul districtului, care găzduieşte un milion de refugiaţi Rohingya care au fugit de represiunea din Myanmar.

Potrivit comisarului pentru refugiaţi Mizanur Rahman, printre victime se numără patru Rohingya, inclusiv un copil şi mama sa, care au fost îngropaţi sub o alunecare de teren.

"Am mutat circa 2.000 de persoane în zone sigure", a explicat Mizanur Rahman.

Sute de sate au ajuns sub ape în districtul care are drept reşedinţă Chittagong, al doilea oraş ca mărime din ţară.

"Ploaia a avariat cel puţin 5.000 de locuinţe cu acoperiş de paie", a precizat administratorul local Abul Bashar Mohammed Fakhruzzaman.

Transportul a fost întrerupt pentru câteva zile între Chittagong şi Cox's Bazar, iar căile ferate au fost avariate, a detaliat el.

În regiunea în care se află Chittagong, cinci persoane sunt date dispărute, a anunţat o responsabilă a guvernului local, Shahina Sultana.

Musonul de vară aduce în Asia de Sud circa 80% din precipitaţiile sale anuale. Acesta provoacă decese şi distrugeri cauzate de inundaţii şi de alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.