Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii în Brazilia: Bilanţul a crescut la 54 de morţi

canal rural
inundatii sao paulo

Bilanţul ploilor torenţiale care au devastat zone costiere din statul Sao Paulo, situat în sud-estul Braziliei, a ajuns vineri la 54 de morţi, conform cifrelor oficiale care indică o creştere comparativ cu cele 50 de decese raportate ziua anterioară, transmite Reuters.

Ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii începând de weekendul trecut în localităţile costiere din cel mai bogat stat al Braziliei. Oraşul Sao Sebastiao a fost cel mai grav afectat, cu 53 dintre decesele raportate, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al guvernul statului Sao Paulo, pentru vineri au fost prognozate în continuare ploi, în timp ce operaţiunile de căutare şi salvare erau în desfăşurare pentru găsirea celor câteva zeci de dispăruţi. Peste 4.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, se precizează în comunicat.

Guvernul local le-a solicitat turiştilor să nu călătorească în oraşele din regiunea afectată pentru a se evita suprasolicitarea spitalelor, a drumurilor şi a alimentării cu apă şi alimente.

Joi, o navă a marinei braziliene a sosit la Sao Sebastiao pentru a ajuta la salvarea victimelor. Nava va servi drept spital de campanie de urgenţă, fiind dotată cu elicoptere şi vehicule terestre, precum şi cu paturi de spital.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Waldez Goes, a declarat vineri că preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva i-a ordonat să menţină dialogul cu autorităţile locale şi să se asigure de buna funcţionare a serviciilor furnizate populaţiei afectate.

Guvernul va lucra, de asemenea, pentru a "restaura şi reconstrui oraşul", a adăugat Goes.

Peste 680 de mililitri/m2 de ploi au căzut într-un interval de 24 de ore în Sao Sebastiao, reprezentând dublul precipitaţiilor lunare. Acea cantitate reprezintă un record naţional, potrivit guvernului statului Sao Paulo.

Guvernatorul din Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, a recunoscut joi că sistemul de avertizare a populaţiei prin SMS nu a permis evitarea acestei drame. Guvernatorul brazilian a anunţat instalarea unor sirene în zonele de mare risc.

În Brazilia, 9,5 milioane de persoane trăiesc în zone expuse la alunecări de teren şi la inundaţii, dintre care multe în favele lipsite de infrastructuri sanitare de bază, potrivit Centrului naţional de supraveghere şi alertă în caz de catastrofe naturale (Cemaden) din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.