Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Brazilia - Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața

www.thethirdpole.net
inundatii

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care s-au abătut de vineri până duminică asupra statului Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, provocând inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat duminică autorităţile, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

"Urmăresc cu mare tristeţe pagubele cauzate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra Sao Paulo", a scris Joao Doria, guvernatorul Sao Paulo, pe Twitter, într-o postare însoţită de fotografii realizate în timpul unui zbor deasupra regiunii afectate.

"Începând de vineri, inundaţiile au provocat 18 decese, între care şapte copii, şi strămutarea a circa 500 de familii", a afirmat biroul guvernatorului într-un comunicat.

Cinci dintre victime, din oraşul Várzea Paulista, făceau parte din aceiaşi familie, conform site-ului de ştiri G1. În Embu das Artes, trei membri ai unei familii şi-au pierdut viaţa.

Guvernatorul Joao Doria a anunţat că a deblocat suma de 15 milioane de reali (aproximativ 2,7 milioane de dolari) pentru a ajuta cele mai afectate zece oraşe din statul cel mai populat al Braziliei.

De la începutul sezonului ploios, în octombrie, Brazilia a fost afectată de ploi abundente, în special statul Bahia (nord-est), unde s-au înregistrat cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani, iar 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, şi statul Minas Gerais (sud-est), unde cel puţin 19 persoane au murit şi mii de locuitori au fost strămutaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.