Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în China - Peste 200 de persoane au murit sau sunt date dispărute

Twitter
inundatii

Peste 200 de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma inundaţiilor produse în vara acestui an în China, care au provocat totodată pagube de peste 25 de miliarde de dolari, a declarat joi un oficial al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit dpa.

Cel puţin 219 persoane au murit sau au fost date dispărute în urma inundaţiilor produse în ultimele câteva luni, a declarat viceministrul Zhou Xuewen în cadrul unei conferinţe de presă.

Peste 63 de milioane de persoane au fost afectate de inundaţii şi circa 54.000 de case s-au prăbuşit. Pierderile economice directe au fost de aproximativ 25,8 miliarde de dolari, a adăugat oficialul chinez.

Începând din iunie, ploile abundente au provocat inundaţii majore în centrul şi sudul Chinei. Provincia Hubei, cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus, a suferit pagube importante în urma inundaţiilor.

Autorităţile chineze au declarat că anul acesta bazinul Râului Yangtze, din centrul Chinei, a înregistrat cele mai mari niveluri medii de precipitaţii din 1961.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.