Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Kentucky - Bilanțul a ajuns la 15 morți și s-ar putea dubla

b1.ro
inundații

Bilanţul inundaţiilor devastatoare din statul american Kentucky a crescut la 15 morţi şi este de aşteptat să se dubleze, a declarat vineri guvernatorul local, Andy Beshear, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Este îngrozitor. Numărul locuitorilor din Kentucky care şi-au pierdut viaţa se ridică acum la 15, şi este de aşteptat să se dubleze cel puţin", a afirmat Andy Beshear pentru postul de televiziune CNN.

Bilanţul, care anterior a fost de opt morţi, "va include şi copii", a adăugat guvernatorul democrat.

Toate serviciile de urgenţă, inclusiv Garda Naţională, poliţia şi forţe de sprijin din statele vecine, sunt mobilizate pentru a veni în ajutorul victimelor "celor mai grave inundaţii suferite vreodată de Kentucky", a mai spus el.

Ploi torenţiale au căzut în estul statului american în cursul nopţii de miercuri spre joi, transformând drumuri în râuri şi forţând locuitorii să se refugieze pe acoperişurile caselor în aşteptarea echipajelor de salvare.

Circa 50 de persoane au fost evacuate pe cale aeriană şi alte câteva sute cu ajutorul bărcilor, potrivit guvernatorului.

"Însă este atât de multă apă, curenţii sunt atât de puternici încât nu putem ajunge la toată lumea", a adăugat oficialul, care şi-a exprimat speranţa că guvernul federal va declara în cursul zilei de vineri stare de dezastru.

Se preconizează că precipitaţiile vor continua să cadă până vineri seara, iar alerta de inundaţii a fost menţinută.

Odată cu încălzirea planetei provocată de activităţile umane, atmosfera Pământului conţine mai mulţi vapori de apă, crescând riscurile de producere a unor episoade de precipitaţii puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceste ploi, asociate cu alţi factori legaţi mai ales de amenajarea teritoriului, favorizează inundaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.