Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în nordul Vietnamului - Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața

Twitter
inundatii

Şase persoane au murit în urma ploilor torenţiale care au afectat în ultimele două zile provinciile montane din nordul Vietnamului, au anunţat miercuri autorităţile citate de agenţia DPA.

Câte o persoană şi-a pierdut viaţa în provinciile Lao Cai, Son La, Lai Chau şi Thai Nguyen, în timp ce alte două au murit în provincia Vinh Phuc, conform unui raport emis de Comitetul Central pentru Prevenirea şi Controlul Dezastrelor Naturale din Vietnam.

Inundaţiile produse în aceste provincii au distrus 330 de case şi au provocat pagube pe 556 hectare de orezării din regiunile situate la nord şi nord-vest de capitala Hanoi, se arată în raport.

Furtuna tropicală Higos, care a atins miercuri zona de uscat în sudul provinciei chineze Guangdong, va afecta zilele următoare şi nordul Vietnamului. În unele regiuni sunt prognozate cantităţi de precipitaţii de până la 250 de milimetri.

Provinciile montane din nordul Vietnamului au avut deja de suferit din cauza ploile musonice, începând de luni. Autorităţile au avertizat asupra riscului ca regiunea să fie afectată în continuare de inundaţii şi alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.