Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Vietnam - Cel puţin 18 persoane au murit

Twitter
inundatii

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte 14 au fost date dispărute în provinciile din centrul Vietnamului în urma inundaţiilor provocate de două depresiuni tropicale, a anunţat luni guvernul de la Hanoi, relatează dpa potrivit Agerpres.

Până duminică seara, au fost raportate 15 decese şi 10 persoane dispărute în provinciile care se întind de-a lungul coastei centrale vietnameze şi până în zonele muntoase centrale, a anunţat Comitetul pentru Prevenirea şi Controlul Dezastrelor Naturale.

Opt nave s-au scufundat de-a lungul coastei din cauza apelor agitate, între care o navă cargo cu 12 membri ai echipajului la bord, autorităţile reuşind să salveze doar 11 dintre ei, în timp ce unul a căzut în mare şi s-a înecat.

Alte două persoane au murit pe mare în timp ce alte patru sunt date dispărute.

Autorităţile locale au evacuat aproape 50.000 de persoane către zone sigure, a precizat Comitetul. Oraşul Hoi An este complet inundat şi toate activităţile turistice au fost oprite.

Ploi abundente s-au abătut asupra zonelor centrale ale ţării, unde în anumite regiuni s-au înregistrat până la 1.200 de milimetri de ploaie în ultima săptămână, a anunţat Centrul Naţional de Meteorologie.

Peste 26.000 de case şi cel puţin 70 de şcoli au fost inundate în regiune. Inundaţiile au distrus 382 de case şi alte 110.000 au fost avariate.

Autorităţile au avertizat în legătură cu alte inundaţii şi alunecări de teren în zilele următoare în condiţiile în care ţara va fi lovită de o nouă depresiune tropicală ce s-ar putea transforma în furtună tropicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.