Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații Libia: Bilanţul morților a crescut

Profimedia Images
libia inundatii

Inundații Libia: Bilanţul morților a crescut

Numărul deceselor înregistrate în urma inundaţiilor care au devastat estul Libiei, în special oraşul Derna, a crescut la 3.753, potrivit unui bilanţ publicat vineri de un oficial al unuia dintre guvernele rivale care conduc ţara, relatează La Libre Belgique, conform news.ro.

Anunţul a fost făcut de Mohamed Eljarh, un oficial din cadrul comitetului de urgenţă al guvernului care administrează estul Libiei.

De la dezastrul din 10 septembrie, diferitele autorităţi au comunicat cifre contradictorii cu privire la numărul de morţi în urma inundaţiilor. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că 4 014 persoane au murit, iar alte 8 500 sunt încă date dispărute.

Furtuna Daniel a provocat prăbuşirea a două baraje în estul Libiei, în apropiere de oraşul Derna. Cartiere întregi din acest oraş de 100.000 de locuitori au fost distruse. Este încă dificil de stabilit bilanţul exact al dezastrului, dar organizaţiile umanitare se tem că numărul victimelor va continua să crească.

Libia, sfâşiată de disensiuni după îndepărtarea de la putere şi moartea lui Muammar al-Gaddafi în 2011, este guvernată de către două administraţii rivale, una la Tripoli (vest), recunoscută de ONU şi condusă de către Abdul Hamid Dbeibeh, iar cealaltă în est, reprezentată de către Parlament şi afiliată taberei mareşalului Khalifa Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.