Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii şi perturbări ale transportului în Zurich în urma ploilor torențiale

elvetia

Ploi torenţiale abundente au provocat inundaţii şi perturbări ale transportului în capitala financiară a Elveţiei, Zurich, potrivit Reuters.

O cantitate de peste 400 de litri pe metru pătrat a căzut în Zurich în timpul nopţii şi peste 310 litri pe metru pătrat s-au înregistrat într-un interval de 10 minute în Waldegg, în apropierea oraşului, potrivit postului de televiziune SRF.

Volumul precipitaţiilor este comparabil cu cel înregistrat în Lausanne în august 2018, când, în urma unei furtuni, au căzut 411 litri pe metru pătrat într-un interval de 10 minute, potrivit agerpres.ro.

Reţeaua de autobuze şi tramvaie din Zurich a fost perturbată pe anumite secţiuni după ce liniile au fost blocate de copaci, iar unele străzi au fost inundate.

Autorităţile municipale nu au oferit informaţii asupra unor eventuale victime sau persoane rănite.

''Am ieşit afară la o plimbare în primele ore ale dimineţii, iar ploaia nu se mai oprea. Copaci uriaşi au fost doborâţi în timpul nopţii, era destul de înspăimântător'', a declarat Jessica Adams, o rezidentă din Zurich, pentru Reuters.

Autorităţile cantonului sudic Wallis au avertizat rezidenţii să stea departe de râuri întrucât nivelul apelor ar putea creşte.

Potrivit SRF, biroul meteorologic a spus că sunt prognozate în continuare ploi, iar inundaţiile s-ar putea înrăutăţi, în special în apropierea lacurilor şi râurilor, avertizând totodată referitor la riscul producerii unor alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.