Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România sub ape - PRĂPĂDUL făcut de inundații și viituri, ÎN CIFRE: Sute de case inundate, oameni evacuați, drumuri blocate / VIDEO

Foto ISU
pompier inundatii

IGSU a transmis, vineri seara, un comunicat în care prezintă situația localităților afectate de inundații și intervențiile care se află, și în acest moment, în desfășurare.

"În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat astăzi, au fost înregistrat efecte în 15 localități din 5 județe ( AB, CJ, HD, MM și SV), unde au fost afectate de viituri 118 de case, 10 curți și 2 operatori economici, iar 1 autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil.

Totodată, 99 de persoane au fost evacuate la rude ( 40 în loc. Dăroaia și 57 în loc. Gura Roșiei/AB și 2 în loc. Breaza de Sus/SV), iar 1 persoană s-a autosalvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă ( loc. Gura Sohodol/AB)

Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN 74/AB) și pe 1 drum județean (DJ 750/AB) din cauza copacilor rupți și a aluviunilor și a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN 1R/CJ) și pe 1 drum județean (DJ 184 B/MM).

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Județul Alba

- în loc. Roșia Montană se intervine pentru evacuarea apei din 3 case inundate;

- în loc. Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă inundate;

- în loc. Valea Săliștii se intervine pentru evacuarea apei din 4 case inundate;

- în loc. Șugag s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 beci;

- în loc. Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case și de pe 1 stradă inundată;

- în loc. Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice și de pe 1 stradă colmatată;

- în loc. Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă inundată;

- în loc. Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case și 4 curți, iar 1 persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură;

- în loc. Gura Roșiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spații puse la dispoziție de autorități;

- în loc. Cărpiniș se intervine pentru evacuarea apei din 11 case inundate;

- în loc. Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din 5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuințele inundate;

- DN 74, între loc. Câmpeni și Cărpiniș, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare;

- DJ 750A, între localitățile Sohodol și Gura Sohodol este afectat de viitură pe cca. 150 ml, circulația rutieră fiind blocată.

2. Județul Cluj

- în loc. Mărișel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la 1 casă, fără a fi înregistrate victime;

- pe DN 1R, pe raza loc. Beliș s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

3. Județul Hunedoara

- în loc. Brad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 subsol de bloc.

4. Județul Maramureș

- pe DJ 184B, pe raza loc. Șoncuta Mare s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

5. Județul Suceava

- în loc. Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei de din 1 curte;

- în loc. Breaza de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei de din 1 casă și 2 curți, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.

În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 7 județe ( AB, AR, CJ, HD, NT, SB și SV ).

La acest moment sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localități din județul Alba", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.