Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile au făcut prăpăd. Veștea, apel de ultimă oră: 'Este imperios necesar să avem, cât mai repede, o evaluare a pagubelor produse în fiecare judeţ'

Mediafax
Adrian Veștea

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a solicitat autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse şi transmiterea către Ministerul Dezvoltării, prin intermediul prefecturilor, a sumelor necesare pentru sprijinirea cetăţenilor şi repararea infrastructurii afectate. Ministrul va propune Executivului un proiect de hotărâre pentru alocarea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, a sumelor necesare.

”În vederea limitării efectelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat, în ultima perioadă, numeroase localităţi din ţară, Adrian-Ioan Veştea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a solicitat autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse şi transmiterea către Ministerul Dezvoltării, prin intermediul prefecturilor, a sumelor necesare pentru sprijinirea cetăţenilor şi repararea infrastructurii afectate”, anunţă ministerul.

"Este imperios necesar să avem, cât mai repede, o evaluare a pagubelor produse în fiecare judeţ, pentru a stabili modalităţile de sprijin atât pentru persoanele ale căror locuinţe au fost afectate şi sunt acum imposibil de utilizat, cât şi pentru clădirile şi căile de acces prejudiciate", a precizat ministrul Veştea.

Ulterior transmiterii acestor liste, în urma analizei punctuale a fiecărei solicitări, ministrul dezvoltării va propune Executivului un proiect de hotărâre pentru alocarea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, a sumelor necesare, mai anunţă ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.