Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile au făcut ravagii în Bistriţa-Năsăud: 'Peste 100 de gospodării afectate şi 21 de copii evacuaţi'

igsu
inundatii

Fenomenele hidrometeorologice din noaptea de 23 spre 24 iunie au produs pagube în mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, afectând peste 100 de gospodării, mai multe drumuri publice şi poduri, iar în comuna Rodna peste 20 de persoane, marea majoritate copii, au fost evacuate şi şi-au petrecut noaptea în spaţii puse la dispoziţie de primărie.

Potrivit bilanţului comunicat miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), la Rodna inundaţiile au afectat aproximativ 50 de case, trei străzi, iar 21 de copii, o persoană cu handicap şi două mame au fost evacuaţi din gospodăriile înconjurate de ape, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

În comuna Măgura Ilvei, unde în două zone s-au produs alunecări de teren, au fost afectate 14 case, iar două poduri, unul fiind pe calea ferată, au fost colmatate cu aluviuni şi animale moarte.

La intrarea în localitatea Rodna dinspre Anieş, poliţiştii au intervenit pe drumul naţional 17D, unde s-a circulat pe o singură bandă, pe o distanţă de aproximativ 50 metri.

În comuna Măgura Ilvei, drumul judeţean 172D a fost blocat la intersecţia cu Podul de Fier, fiind acoperit de apă pe o suprafaţă de 250 metri, iar la intersecţia cu un drum comunal pârâul Rodna a ieşit din albie, acoperind o suprafaţă de 200 metri de drum.

Citește și: Vasile Astărăstoae profețește: Începând cu această dată, cazurile de coronavirus se vor diminua

La Dumbrăveni, aproximativ 50 de case au rămas izolate o perioadă, după blocarea drumului, iar circa 160 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Probleme cu alimentarea cu energie electrică au avut şi 120 de utilizatori din localitatea Ciceu Corabia.

Printre localităţile cu gospodării afectate de inundaţii se mai numără municipiul Bistriţa şi localităţile componente Ghinda, Sărata şi Sigmir, oraşul Beclean, dar şi multe din mediul rural: Agrişu de Sus, Anieş, Beclenuţ, Căianu Mic, Ciceu Giurgeşti, Ciceu Mihăieşti, Cristeltii Ciceului, Coldău, Ilişua, Ilva Mare Jelna, Maieru, Poiana Ilvei, Şirioara, Uriu, Urmeniş.

La Matei, un copac a căzut peste o ţeavă de gaz, iar în oraşul Sângeorz-Băi un pod a fost colmatat.

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

Un sens de mers din DN 17, în localitatea Mureşenii Bârgăului, a fost blocat de aluviuni, în urma unei alunecări de teren, iar pe mai multe tronsoane de drumuri din judeţ traficul s-a desfăşurat cu dificultate ca urmare a precipitaţiilor.

"Evenimentele au fost gestionate de către echipajele de pompieri, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciile Voluntare. Alături de pompierii militari şi voluntari, au intervenit poliţiştii, dar şi jandarmii de la postul montan Rodna, localitate în care efectele fenomenelor hidrometeorologice au avut cele mai grave efecte şi unde a fost prezent şi prefectul Stelian Dolha, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Poliţiştii de la secţiile de Poliţie 1, 2, 3 şi 7, precum şi de la posturile de poliţie arondate au intervenit şi au acordat sprijin cetăţenilor din mai multe localităţi afectate de vremea rea, acţionând îndeosebi pentru siguranţa participanţilor la trafic", se mai menţionează în comunicatul CJSU Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.