Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţiile şi alunecările de teren au făcut prăpăd în China: Cel puţin 14 morţi şi dispăruţi în ultimele 24 de ore

atac china

Inundaţiile şi alunecările de teren au făcut cel puţin 14 morţi şi dispăruţi în China în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit bilanţurilor oficiale comunicate joi, informează AFP.

Şase persoane erau deja date dispărute în Guizhou, o provincie săracă din sud-vestul Chinei, la o zi după după producerea unei alunecări de teren care a afectat trei sate, conform agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

În localitatea Tongren, situată în zonele montane la o distanţă de circa 1.500 de kilometri sud-vest de Shanghai, 19 locuinţe au fost îngropate sub pământ, iar alte 60, avariate, potrivit autorităţilor locale. Cel puţin 156 de persoane au trebuit să fie evacuate.

În condiţii dificile, echipele de salvare sunt în căutarea unor eventuali supravieţuitori prinşi sub pământ.

O altă alunecare de teren produsă miercuri, de data aceasta în provincia Hubei, din centrul Chinei, a dus la moartea a opt persoane, a relatat televiziunea publică CCTV.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

De la începutul lui iunie, sudul ţării este afectat de ploi torenţiale, care au provocat alunecări de teren şi inundaţii.

Inundaţiile pe întreg teritoriul ţării au făcut anul acesta cel puţin 120 de morţi şi dispăruţi, iar pagubele se ridică la valoarea de 41,6 miliarde de yuani (5,2 miliarde de euro), potrivit publicaţiei People's Daily, şi reprezintă o lovitură grea pentru economia naţională chineză, deja afectată din plin de epidemia de COVID-19.

La Hubei, unde anul trecut a fost descoperit noul coronavirus, ploile au provocat de asemenea inundaţii.

În anumite regiuni, a fost nevoie ca elevii înscrişi la examenul de bacalaureat, ale cărui probe se desfăşoară săptămâna aceasta, să fie transportaţi în ambarcaţiuni gonflabile pentru a ajunge la centrele de examinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.