Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învăţătoarea din Brașov care a jignit elevii, condamnată definitiv la 8 luni cu suspendare şi plata de daune

ciocanel judecator

Învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Braşov care a jignit mai mulţi elevi a fost condamnată definitiv la opt luni închisoare cu suspendare plus plata de daune materiale, conform deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată, anunță AGERPRES.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

"Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpata Dobrescu Eugenia, împotriva sentinţei penale nr. 730/18.04.2019 a Judecătoriei Braşov, pronunţată în dosarul nr. 20316/197/2018, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpata Dobrescu Eugenia la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 276 alin. 1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpata Dobrescu Eugenia la plata sumei de 1000 lei către partea civilă (...) cu titlu de cheltuieli judiciare în apel (...). Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 13 noiembrie 2019", se precizează în decizia instanţei.

Învăţătoarea a fost înregistrată în urmă cu doi ani în timpul orelor în timp ce îi jignea pe elevi. În februarie 2017, mama unei eleve a publicat în presa locală o înregistrare în care învăţătoarea Eugenia Dobrescu îi numea pe elevii de clasa a II-a "gunoaie" şi "tâmpiţi".

Ulterior, mai mulţi părinţi au reclamat faptul că au observat la copiii lor că au comportamente ciudate şi sunt agresivi acasă.

Potrivit deciziei Judecătoriei Braşov, învăţătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamnată la opt luni închisoare cu suspendare. De asemenea, învăţătoarea a fost obligată să plătească în total 7.600 de lei şi 425 euro daune materiale şi morale către patru familii ale elevilor care s-au constituit părţi civile în dosar, plus aproape 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

"Constată comise faptele în conformitate cu art. 38 al. 1 Cod Penal. În baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal stabile;te pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principală rezultantă de 8(opt) luni închisoare. În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8(opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii", se mai arată în hotărârea instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.