Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazia rusă din Ucraina l-a făcut pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili să renunțe la greva foamei

Agerpres - Reuters
Mihail Saakaşvili

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a anunţat joi că îşi încetează greva foamei pe care o începuse pentru a cere un mai bun acces la îngrijiri medicale în închisoarea unde se află, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Îmi încetez greva foamei în cea de-a 20-a zi", a declarat pe Facebook Mihail Saakaşvili (54 de ani), care a condus Georgia, ţară mică din Caucaz, din 2004 până în 2013, înainte de a deveni liderul opoziţiei.

Saakaşvili a explicat că el şi susţinătorii săi "au nevoie să fie în deplinătatea facultăţilor" lor, în timp ce Rusia a invadat militar Ucraina.

Georgia, ţară care se învecinează cu Rusia şi care doreşte la rândul său să adere la UE şi NATO, a fost victima unei ofensive militare ruse în 2008 şi a rămas fără o parte din teritoriul său.

Saakaşvili şi-a început greva foamei pe 21 februarie, cu trei zile înainte de intrarea trupelor ruse în Ucraina, pentru a cere acces mai bun la îngrijiri medicale în închisoare.

Fostul preşedinte georgian a fost închis anul trecut la revenirea sa dintr-un lung exil, o parte din care l-a petrecut în Ucraina, pentru un dosar de abuz de putere pe care el îl denunţă ca fiind o maşinaţiune.

După arestarea sa, Saakaşvili a stat într-o primă grevă a foamei, de 50 de zile, pentru a denunţa încarcerarea sa.

Arestarea lui Saakaşvili a exacerbat criza politică din Georgia, care a izbucnit după alegerile legislative din 2020, câştigate cu scor strâns de partidul puterii Visul Georgian şi pe care opoziţia le-a declarat fraudate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.