Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazie de insecte în Toscana: Autoritățile le-au cerut localnicilor să închidă ferestrele și să nu întindă rufele afară

insecte

Autoritățile dintr-un oraș din Toscana le-au cerut localnicilor să închidă ferestrele și să nu întindă rufele afară, pentru a combate o invazie de musculițe care chinuie localnicii și turiștii de câteva săptămâni. Încasările în Orbetello au scăzut cu 60%, deoarece mii de insecte supără turiștii.

Proprietarii de restaurante și baruri din Orbetello, cunoscut pentru laguna sa și pentru întinderile lungi de plajă de nisip cu vedere spre Monte Argentario, spun că afacerile au fost grav afectate, deoarece clienții evită să iasă la cină din cauza invaziei de insecte.

"Suntem nevoiți să închidem cu două ore mai devreme", a declarat proprietarul unui local pentru Corriere della Sera, potrivit Mediafax.ro.

Unele localuri au stins luminile exterioare și acceptă rezervări pentru cină doar până la ora 21:00, ceea ce nu stimulează deloc comerțul.

"Încasările au scăzut cu 60% în ciuda acestor măsuri", a declarat Marco Di Pietro, proprietarul unui restaurant, care a descris invazia de insecte drept o "teroare psihologică": „mii de musculițe se adună în jurul becurilor și apoi trec printre mese în valuri deranjante".

La Repubblica a citat un vizitator din Roma care a declarat că Orbetello a fost "complet invadat" de insecte. "Timp de aproape o lună a fost imposibil să te plimbi de-a lungul lagunei. Acum a devenit imposibil chiar și să iei masa sau să bei un aperitiv afară. Situația a devenit atât de gravă încât multe magazine și restaurante au fost nevoite să închidă în jurul orei 21.00".

Mauro Lenzi, un biolog, a declarat luna trecută că fenomenul este legat de condițiile din lagună, pe fondul temperaturilor ridicate care au redus prezența prădătorilor naturali ai insectelor, cum ar fi broaștele, liliecii și diversele păsări.

Orbetello nu este singura localitate invadată de insecte în această vară. Localitatea vecină - Castiglione della Pescaia - a fost „inundată” de roiuri de viespi, potrivit Corriere.

Leonardo Marras, un consilier din Toscana, a declarat: "Astăzi este dificil să găsim o soluție la o problemă care ar fi trebuit să fie rezolvată mai devreme. Ceea ce pot spune este că suntem aici pentru toți cetățenii care își exprimă îngrijorarea sau al căror sezon a fost distrus de aceste insecte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.