Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazie de șerpi în orașul Constanța. Ce spun specialiștii

https://www.google.ro/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.co.kr%2Fpin%2F231231762090594769%2F&psig=AOvVaw2UdlBTc5bjq_gz-IMFuNYe&ust=1581944580102000&source=images&cd=vfe&ved=0CAMQjB1qFwoTCPCbjPqQ1ucCFQAAAAAdAAAAABAD
imperechere serpi

Autoritățile locale din Constanța anunță că în această perioadă în oraș apar șerpii de casă și cei de apă. Este vorba despre șerpi care nu sunt periculoși, deoarece nu sunt veninoși, spun specialiștii, potrivit mediafax.ro.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, odată cu încălzirea vremii își fac apariția șarpele de casă și șarpele de apă. Aceste specii de reptile sunt întâlnite destul de des pe parcursul verii. Anul trecut, de exemplu, jandarmii constănțeni au fost solicitați să intervină de zece ori pentru îndepărtarea șerpilor ajunși în zone locuite.

Specialiștii spun că în mediul urban nu sunt șerpi veninoși.

„În această perioadă în care sunt în căutarea perechilor pentru reproducere, șerpii migrează, circulă și bineînțeles se adaptează diverselor medii. Din acest motiv îi găsim, fie prin mașini, fie prin tot felul de cotloane, care nu țin neapărat de vegetație, ci în ascunzișuri, canale unde își caută hrana sau ajung ocazional în migrația lor și din acest motiv întotdeauna lunile acestea ne așteptăm să găsim astfel de specii. Mai putem întâlni și șarpele de stepă, un șarpe neveninos, nepericulos, care vine din zona Mării Caspice și care ușor, ușor se adaptează sudului României, tot mai cald, cu un climat tot mai apropiat de cel tropical și de stepă. Această specie - „Dolichophis caspius“ - a început să fie găsită inclusiv la Drobeta Turnu Severin sau București“, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

În paralel, Primăria Constanța caută o firmă care să se ocupe de îngrijirea spațiilor verzi din oraș. Operatorul economic care avea în întreținere aproximativ 80% din spațiile verzi din oraș a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanța. În prezent, spațiile verzi sunt îngrijite cu ajutorul voluntarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.