Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazie de urși la Băile Tușnad. Unul din ei a dat iama în frigiderul Centrului de protecție a copilului

News.ro.
Familie ursi

Un urs flămând a distrus frigiderul Centrului de protecție a copilului ”Sfântul Ladislau” din Băile Tușnad, care adăpostește 50 de copii, jandarmii fiind solicitați să intervină. În această perioadă în care se coc fructele urșii intră zilnic în curțile oamenilor, conform mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Consiliul Județean (CJ) Harghita, la Băile Tușnad este o ”situație intolerabilă” din cauza urșilor.

”Sunt foarte mulți urși în oraș, aceștia umblă pe străzile orașului, acolo unde sunt copii și persoane în vârstă. În cursul lunii iulie ursul a atacat două persoane și a pătruns de mai multe ori în dependințe, pensiuni în căutarea de hrană, iar acum în perioada în care se coc fructele, urșii pătrund zilnic în curțile oamenilor”, potrivit CJ Harghita.

De asemenea, potrivit sursei citate, locuitorilor le este teamă și susțin că degeaba depun plângeri.

”Cea mai recentă incursiune a avut loc la Băile Tușnad azi-noapte, când ursul a intrat într-una din casele Fundației Sfântul Francisc, la Centrul de protecție a copilului Sfântul Ladislau, unde a căutat mâncare. Consilierul județean Kolozsvári Tibor, coordonatorul centrului, a relatat că azi-noapte, în jurul orei 2.00, ursul a pătruns în clădire, pe intrarea principală. În căutarea de hrană a distrus frigiderul din clădirea care adăpostește cincizeci de copii. A apelat jandarmii care au sosit la fața locului după mai bine de 20 de minute, timp de reacție foarte lung”, potrivit comunicatului trimis de CJ Harghita.

Locuitorii au fost invitați să participe, joi, la un forum pe tema urșilor, iar vineri se va organiza o dezbatere tot pe această temă, la care a fost invitată și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.