Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazie de urși în Harghita - Jandarmii au alungat nouă animale în două zile

SuceavaLive
Urs

Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea a 9 urși în decurs de numai două zile. O intervenție grea a fost în Izvoru Mureșului, unde ursul alungat a continuat să revină, informează Mediafax.

Sâmbătă, au fost primite 6 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Miercurea Ciuc și Băile Tușnad.

Primul apel primit anunța prezența unui urs în curtea unei pensiuni din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care a îndepărtat ursul înspre pădure.

Apoi a venit cel de-al doilea apel, un bărbat anunțând prezența unui urs prin mijlocul stațiunii Băile Tușnad. Și acesta a fost îndepărtat de echipajul aflat în misiune pe raza stațiunii.

Cel de-al treilea apelant anunța prezența unui urs în curtea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului Jandarmi Mobil care a trecut la îndepărtarea animalului sălbatic din curtea instituției medicale.

Apoi, un bărbat anunța prezența unui urs pe str. Gării, din Băile Tușnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad.

Tot sâmbătă, la ora 22.03, s-a anunțat prezența unui urs în apropierea unui izvor din aceeași stațiune, acesta fiind îndepărtat de către un echipaj de ordine publică, format din jandarm și polițist.

Cel de al 6-lea apel semnala prezența unui urs în apropierea unui hotel din stațiune, de această dată apelul nu s-a confirmat, ursul nefiind găsit în zonă.

Duminică au fost primite 3 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Băile Tușnad, Izvoru Mureșului și Cioboteni. La ora 11.16 a fost primit primul apel, care semnala prezența ursului lângă gara CFR din Băile Tușnad, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad.

La ora 18.00, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Izvoru Mureșului, la fața locului fiind trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. Îndepărtarea acestuia a fost mai dificilă și de durată, deoarece ursul se întorcea la scurt timp în zona din care era îndepărtat. Într-un final acesta a fost îndepărtat spre pădure.

La ora 22.55 a fost primit ultimul apel, care semnala prezența ursului în Cioboteni, acesta fiind îndepărtat de către săteni, până la sosirea echipajului de jandarmi în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.