Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investigaţii imagistice de Computer Tomograf gratuite la Spitalul Clinic CF Timişoara - E nevoie doar de o trimitere de la medicul specialist

SANADOR
tomograf

Pacienţii care au o trimitere de la medicul specialist pot beneficia de evaluări gratuite în baza contractului pe care Spitalul Clinic CF Timişoara l-a încheiat recent cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă de marţi al Spitalului Clinic CF Timişoara, unul dintre avantajele majore ale Computerului Tomograf, de generaţie nouă, achiziţionat în urmă cu câteva luni cu bani europeni, de către unitatea medicală, constă în timpul redus de expunere la radiaţii a pacientului. Prin tehnologia avansată utilizată, se obţin imagini de calitate ridicată într-un interval de timp de câteva secunde, ceea ce contribuie la reducerea disconfortului pacienţilor.

”Atunci când am decis să achiziţionam Computerul Tomograf, prin programul POIM pentru unităţi medicale, dorinţa noastră a fost să putem să oferim investigaţii gratuite. Acest lucru facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timişoara pentru sănătatea şi bunăstarea comunităţii locale. În utilarea Spitalului Clinic CF Timişoara cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unităţii noastre de a avea în vedere în permanenţă îngrijirea pacientului”, a declarat conf. dr. Stela Iurciuc, manager la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Potrivit sursei citate, un alt beneficiu oferit de computerul tomograf este utilizarea unui software special de calcul al dozei de iradiere. Acesta permite monitorizarea şi ajustarea precisă a nivelului de radiaţii administrat pacientului în timpul investigaţiei, în funcţie de nevoile individuale ale fiecaruia. De asemenea, noul aparat poate realiza şi angiografii CT, oferind astfel un spectru mai larg de servicii pentru pacienţii care au nevoie de investigaţii complexe.

”Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge şi a circulaţiei sanguine în diferite părţi ale corpului, facilitând diagnosticul şi planificarea tratamentului în cazul afecţiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf aflat în dotarea unităţii noastre dă posibilitatea obţinerii unor imagini la o rezoluţie înaltă. Softurile de procesare avansate fac ca echipamentul să poată fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecţiuni medicale”, a precizat şi dr. Antonina Nicolae, medic primar radiologie - imagistică medicală la Spitalul Clinic CF Timişoara

Programările pentru investigaţiile imagistice gratuite de Computer Tomograf pot fi făcute, în baza trimiterii de la medicul specialist, la tel 0761.979.858, de luni până vineri, între orele 8-14. Evaluarea CT se face la parterul clădirii Ambulatoriului CF de pe strada Gării nr 1 Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.