Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţie de peste 9 milioane de euro în Parcului Feroviarilor cu o suprafaţă de peste 5 hectare. Recepţia lucrărilor începe în ianuarie

facebook.com
emil boc parcul feroviarilor

Investiţie de peste 9 milioane de euro în Parcului Feroviarilor cu o suprafaţă de peste 5 hectare. Recepţia lucrărilor începe în ianuarie

Primarul din Cluj-Napoca Emil Boc a anunţat că recepţia lucrările pentru Parcul Feroviarilor, cu o suprafaţă de peste cinci hectare, va începe în luna ianuarie a anului viitor, fiind vorba de o investiţie de peste 9 milioane de euro. Edilul a verificat, împreună cu viceprimarul Dan Tarcea, în teren lucrările la Parcul Feroviarilor, proiectul fiind realizat din fonduri de la bugetul local, potrivit news.ro.

„Am verificat astăzi în teren lucrările la Parcul Feroviarilor alături de domnul viceprimar Dan Tarcea. Proiectul realizat din fonduri de la bugetul local se află în ultima etapă, procedura de recepţie urmând a fi demarată în luna ianuarie 2024. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, respectiv ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someş. Prin acest proiect parcul redevine una dintre cele mai atractive zone verzi ale Clujului. Obiectivul investiţiei de peste 9 milioane de euro a constat în amenajarea suprafeţei de 5,3 hectare, integrarea malului drept al Someşului mic în arealul de mobilitate şi recreere din zonă, dar şi modernizarea străzii Parcul Feroviarilor. Parcul devine astfel un spaţiu verde primitor şi potrivit pentru petrecerea timpului liber”, a scris Emil Boc, miercuri pe Facebook.

El a precizat că proiectul prevede plantarea a 555 arbori, 32.500 arbuşti şi 5.500 bucăţi flori perene, amenajările propuse cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spaţii plantate cu vegetaţie, arbori şi arbuşti, zone de gazon; iluminat general şi arhitectural cu sistem LED.

De asemenea, proiectul prevede mobilier urban pentru odihnă sau pentru activităţi recreative.

„- Pe latura estică a parcului sunt prevăzute câteva movile din pământ cu gazon şi arbori, care delimitează natural parcul de strada Parcul Feroviarilor

- Lacuri de retenţie şi vegetaţie - S-au amenajat două lacuri de retenţie a apelor pluviale, sub forma a două zone umede. Vecinătăţile acestor zone umede sunt amenajate cu vegetaţie tipică, ce va încuraja dezvoltarea şi susţinerea unui ecosistem specific.

- E inclusă realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someş, care creează noi trasee de traversare a zonei pe direcţia est-vest.

- Accesibilizare cu rampe care să asigure accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”, a adăugat Boc.

Totodată, malurile râului Someş sunt parte din proiectul de amenajare pe porţiunea din dreptul Parcului Feroviarilor, asigurându-se astfel accesul la apă, a mai spus edilul.

„Practic, râul devine parte componentă a parcului, cu două noi legături pietonale între cele două maluri. Şi această amenajare este minim invazivă, cu alei din de piatră, vegetaţie, gazon, arbori şi arbusti, iluminat cu sistem LED şi mobilier urban pentru odihnă. Proiectul mai cuprinde pavilioane multifuncţionale, sistem de irigaţii automatizat, toaletă automată - cu acces şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui Concurs internaţional de soluţii organizat de Ordinul Arhitecţilor din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câştigătorul premiului I - contractul de proiectare - desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L. Lucrările sunt realizate de Asocierea SC Nord Conforest SA & Eco Garden Construct SRL”, a conchis Emil Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.