Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţie IMPORTANTĂ: Un nou penitenciar va fi construit în județul Prahova

penitenciar inchisoare

Guvernul României a aprobat achiziţionarea, de către Ministerul Justiţiei, a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din județul Prahova, potrivit unui comunicat al Guvernului remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Realizarea noului penitenciar a fost decisă de Guvern printr-un memorandum aprobat în 2016.

"În prezent, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deținuți pe 19.108 locuri.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat la data de 25 aprilie 2017, hotărârea-pilot în cauza Rezmiveș și alții împotriva României (nr. 61467/12, 39516/13, 48231/13 și 68191/13) în ceea ce privește condițiile de detenție din închisorile și centrele de reținere și arest preventiv din România, hotărâre care a devenit definitivă.

Curtea a solicitat statului român ca, în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, să prezinte, în cooperare cu Comitetul de Miniștri ai Consiliului Europei, un calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor care să soluționeze problema supra-aglomerării și îmbunătăţirea condițiilor de detenție.

Totodată, în vederea respectării recomandărilor Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și ale dispozițiilor Ordinului ministrului Justiției nr. 433/2010 pentru aprobarea normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, este necesară asigurarea unei suprafețe aferentă unei persoane private de libertate pentru cazarea în comun de 4 mp.", potrivit comunicatului.

Citeşte şi: UPDATE: Asigurările de sănătate, sub lupa procurorilor DNA. Prejudiciu de MILIOANE de euro .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.