Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții de mare anvergură, anunțate de primarul Piedone pentru anul viitor

Primaria Sectorului 5
Piedone

Trei parcări supraetajate și un parc de agrement imens, dezvoltate în Sectorul 5 în 2022

Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Cristian Victor Popescu Piedone, anunță investiții majore, ce vor demara în anul 2022.

Trei parcări supraterane, cu o capacitate totală de aprox. 700 locuri, un parc de agrement imens de 48 de hectare și cel puțin 100 de blocuri reabilitate termic – se află pe lista de investiții de anul viitor a administrației locale, proiecte menite să aducă plus-valoare pentru comunitatea locală și să dezvolte unitar, arhitectural-peisagistic și urbanistic Sectorul 5.

Cele trei parcări vor fi construite pe Str. Bârcă nr.2, Calea Rahovei nr. 327 și Șos. Alexandriei 22-24 – ultima fiind cea mai mare, cu un regim de înălțime P+3, la interior fiind amenajată o piață agroalimentară. Parcările vor fi dotate cu stații de încărcare electrică, iar accesul se va face controlat cu barieră, locurile de parcare putând fi închiriate pe o perioadă scurtă sau lungă, în funcție de necesitățile celor interesați.

„Încasările rezultate din exploatarea acestor parcări se vor constitui venituri la bugetul local care ne vor permite accesarea de credite pentru construirea unor noi astfel de parcări. Lucrările vor începe în primul semestru al anului viitor și se vor finaliza în următorii doi ani”, a declarat .......director în cadrul Primăriei Sectorului 5.

La ultimul nivel al fiecarărei parcări vor fi amenajate spații de relaxare pentru cetățeni și locuri de joacă pentru copii.

Parc de agrement cu grădini suspendate, zonă de echitație și terenuri de sport multifuncționale

Tot în anul 2022, Primăria Sectorului 5 va începe construcția unui parc nou, întins pe o suprafață de aprox. 48 hectare, în zona Drumul Cooperativei, dotat inclusiv cu heliport. Parcul de agrement va beneficia de multiple și diverse funcționalități, după cum urmează:

- Zonă de relaxare: ample spații verzi, foișoare și grădini suspendate, teatru de vară, turn de observație, restaurante

- Zonă acvatică cu cascadă și fântâni arteziene, hidrobiciclete și gondole

- Zonă de sport: terenuri de minifotbal, tenis și baschet dotate cu nocturnă, inclusiv tiroliană pentru adulți și copii

- Zonă de locuri de joacă pentru copii dotate cu aparate de joacă multifuncționale și aparate de fitness urban, inclusiv un „Castel al groazei”

- Zonă de echitație și spectacole de echitație în aer liber

- Zonă seră bio unde locuitorii Sectorului 5 vor putea cultiva și îngriji propriile flori și legume.

“Intenționăm să începem construcția în vara anului viitor, durata de execuție fiind de doi ani. Spectacolul oferit de întregul parc va putea fi admirat de la înălțimea unei roți panoramice care va completa setul de funcționalități. Parcul va beneficia totodată de aprox. 1000 de locuri de parcare, dispuse atât într-o parcare subterană, cât și una supraterană”, a specificat ……director în cadrul Primăriei Sectorului 5.

“Se vede că te gândești la viitor, se vede că vrei să trăiești într-un oraș civilizat. Eu nu pot decât să îți mulțumesc și te asigur să proiectul acesta va deveni realitate. Mulțumesc pentru această comoară a Sectorului 5: serele vor produce inclusiv plantele ce vor înfrumuseța amenajările peisagistice din sector, ca să nu mai cumpărăm, dar totodată vor fi adevărate mini grădini botanice pentru copii”, a completat primarul Sectorului 5, Cristian Victor Popescu Piedone, precizând că acest proiect inedit al administrației locale “este un vis care va deveni realitate” și pentru care mulțumește întregii sale echipe.

Investiții de 400 milioane lei în Sectorul 5, în anul 2022

Pentru anul 2022, administrația locală pregătește investiții în sumă de 400 milioane lei, bani ce vor fi folosiți atât pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, cât și pentru modernizarea unităților de învățământ din sector.

“Cu toate greutățile, cu toate datoriile, cu un sector extrem de dificil, extrem de uitat și lăsat în urmă de peste 25 de ani, cu o echipă tânără pe care o am alături, vreau să lăsăm în urma noastră ceva. Vreau să știți că, în anul 2022, doar la capitolul Investiții avem peste 400 milioane de lei și trebuie să știți că taxele și impozitele locale sunt întoarse la dumneavoastră într-un trai mai bun”, a declarat edilul care a menționat că administrația locală pregătește lucrări de anvelopare pentru un număr de 100 de blocuri, într-un timp record de numai cinci luni.

“Se poate cu o echipă puternică și cu constructori serioși, cărora le mulțumesc! Noutatea este că, la anul, datorită fondurilor atrase și buna gospodărire a bugetului, vom avea un nou record de 100 de blocuri ce vor fi reabilitate până în iulie-august”, a explicat Piedone.

Edilul a declarat că intenționează, de asemenea, să execute lucrări de modernizare a unităților de învățământ, fiind extinsă capacitatea din creșe, grădinițe și școli prin mansardarea clădirilor ce vor permite acest lucru, în urma expertizelor efectuate.

La final, Cristian Victor Popescu Piedone a mulțumit încă o dată tuturor cetățenilor Sectorului 5 pentru încrederea acordată.

“V-am promis că nu o să vă dezamăgesc! Astăzi, sunteți contabilii mei și dumneavostră trageți linia și spuneți cine și unde a greșit. La sfârșit de an, le doresc tuturor cetățenilor, tuturor prietenilor mei reali și virtuali sănătate, fericire, să iubiți să iertați și să nu vă mai gândiți la ziua de ieri. Gândiți-vă că astăzi este totul și că mâine este ziua lui Dumnezeu! Eu o să fac în continuare imposibilul posibil!”, a conchis edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.