Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţii de peste 2,5 miliarde dolari la nivel global în cercetare ale celor de la British American Tobacco

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

British American Tobacco (BAT) a anunţat miercuri că, din 2012, a investit peste 2,5 miliarde dolari la nivel global în cercetare şi dezvoltare pe segmentul de produse de nouă generaţie în industria tutunului, cu potenţial de risc redus la fumatul tradiţional.

La nivel global, peste 1.500 de oameni de ştiinţă, ingineri şi specialişti în tutun lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare ale companiei. De asemenea, BAT România a anunţat astăzi extinderea reţelei de distribuţie glo™, cel mai nou produs al companiei care încălzeşte, nu arde tutunul, în şapte oraşe mari: Bucureşti, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi. ”Această măsură face parte din strategia globală a British American Tobacco de a oferi consumatorilor noi modalităţi de a se bucura de tutun, prin intermediul unor produse de nouă generaţie cu potenţial de risc redus”, spun oficialii companiei, într-un comunicat.

La prima achiziţie a dispozitivului, împreună cu zece pachete de Kent Neostiks, consumabilele de tutun pentru glo™ costă 200 de Lei. Iar un pachet de Kent Neostiks se va comercializa la un preţ comparabil cu cel al unui pachet de ţigarete (17 Lei). Oficialii BAT afirmă că, potrivit cercetărilor existente, vaporii produşi de glo™ prin încălzirea tutunului conţin cu aproximativ 90% - 95% mai puţine substanţe nocive decât fumul de ţigară.

British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize şi impozite, din totalul de 3 miliarde de euro, contribuţia totală a industriei tutunului.

În ultimii 10 ani, între 2007 şi 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România, arată datele companiei. BAT este cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, cu o cotă de piaţă de 55%, şi creează în mod direct aproape 2.500 de locuri de muncă, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.