Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții majore la spitalul județean din Galați: unitatea medicală va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea

Mediafax.ro
Heliport

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. Autorităţile judeţene au decis să modifice proiectul iniţial al parcării supraetajate de la spital și să amenajeze pe acoperiș o pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD. Pista de aterizare pentru elicopterul medical va fi amenajată pe acoperişul parcării supraetajate care a fost inaugurată în vară. La solicitarea conducerii Consiliului Judeţean Galaţi, proiectanţii vor modifica proiectul iniţial al clădirii astfel încât să se construiască încă un etaj pentru spațiile de parcare, plus heliportul modern, informează Mediafax.

Heliportul de la Galaţi va plasa spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România, deoarece în ţară sunt foarte puţine piste de aterizare pentru elicopterele medicale. În România doar cinci spitale au pistă de aterizare și doar pe trei dintre acestea se poate ateriza și noaptea.

„Am semnat ordinul de proiectare pentru extinderea cu încă un etaj a parcării supraetajate de la Spitalul Județean și construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD. Heliportul va avea sisteme care să permită aterizarea și pe timp de noapte, astfel încât pacienții aflați în stare gravă să fie aduși de urgență la spital la orice oră din zi și din noapte. Heliportul va fi dotat si cu un lift exterior pentru transportul pacienților. De asemenea, prin extinderea parcării vor fi create alte aproximativ 150 de locuri de parcare”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citește și: Ministrul Sănătății îi liniștește pe cei care se plâng că nu mai sunt locuri în spitale: 'Nu sunt afectate!'

În timpul lucrărilor parcarea nu va fi închisă. La final, clădirea va avea două etaje, lift exterior și o capacitate de peste 400 locuri de parcare.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.