Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile germane în China au crescut până la un nivel record

investitii

Investițiile directe ale companiilor germane în China au crescut în 2023 cu 4,3%, până la un nivel record de 11,9 miliarde de euro, au arătat datele oficiale ale Bundesbank analizate de institutul IW și prezentate în exclusivitate de Reuters, potrivit Mediafax.

Firmele germane continuă să investească masiv în China, în ciuda recomandărilor făcute de Guvernul Germaniei. Potrivit statisticilor, companiile germane au investit în China în ultimii trei ani cât în ultimii șase ani, potrivit raportului realizat de institutul IW, informează Mediafax.

Totuși, investițiile germane în China din ultimii patru ani au fost acoperite prin profitul reinvestit, iar numeroase companii și-au retras capitalul. De asemenea, numărul firmelor germane care părăsesc piața chineză sau care se gândesc să o facă a crescut foarte mult în ultimii patru ani, arată un studiu al Camerei Germane de Comerț din China publicat luna trecută.

Cifrele contradictorii exprimă situația în care se află Germania. Practic, autoritățile germane se confruntă cu o mare dilemă. Deși doresc să își reducă expunerea față de China, țara asiatică a rămas cel mai important partener comercial al germanilor pentru al optulea an consecutiv. Chiar și în cadrul guvernului de coaliție al cancelarului german Olaf Scholz, politicienii au viziuni diferite privitoare la relația cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.