Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile în infrastructura Portului Constanța, în atenția Ambasadei SUA în România

mihai daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut în data de 22 Noiembrie a.c., o întâlnire oficială cu adjunctul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, dl Michael L. Dickerson, precum și cu consilierul economic din cadrul aceleiași ambasade, dna Kimberly Barr.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes major pentru dezvoltarea componentei economice din cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum: dezvoltarea infrastructurii Portului Constanța, ca obiectiv de mare importanță strategică în noua conjunctură geopolitică, implicațiile noilor măsuri fiscale asupra mediului de afaceri din România și dinamizarea relațiilor economice bilaterale dintre cele două state prin atragerea de noi investiții în România.

„În momentul de față, Portul Constanța a preluat activitatea cargo a celor șase-șapte porturi ucrainene care și-au încetat activitatea din cauza războiului și a devenit astfel un hub important pentru mărfurile care tranzitează Marea Neagră. Chiar și în cazul în care războiul din Ucraina s-ar încheia azi, putem rămâne un jucător important în această regiune cel puțin timp de încă cinci ani. Mai avem însă de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea pentru ca mărfurile să ajungă cu mai mare ușurință în Europa, iar pentru a transforma această arteră fluvială într-una operațională 12 luni pe an, avem nevoie investiții serioase, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu acest subiect poate să fie un semnal serios pentru oamenii de afaceri americani. Chiar dacă relația comercială dintre România și SUA este pe un trend ascendent de mai mulți ani, putem să găsim noi proiecte economice majore comune de care să beneficieze ambele state”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.