DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Investitorii de pe piața financiară și proprietarii de businessuri rămân optimiști pe termen lung, în pofida unei scăderi puternice a încrederii pe termen scurt

criza-financiara-sursa:telegraph.co.uk

Investitorii de pe piața financiară și proprietarii de businessuri rămân optimiști pe termen lung, în pofida unei scăderi puternice a încrederii pe termen scurt, ca urmare a pandemiei de COVID19, arată cea mai recentă ediție trimestriala a studiului Investor Sentiment al UBS, anunță MEDIAFAX.

Potrivit studiului, care a analizat răspunsurile a 4,108 de respondenți din 14 piețe în aprilie, 70% dintre respondenți au spus că sunt optimiști în ceea ce privește perspectiva economică pe termen lung a regiunii lor, răspuns neschimbat comparativ cu precedenta ediție a studiului. 46% și-au exprimat optimismul privind situația pe termen scurt, în scădere de la 67% la precedenta ediție a studiului.

Citește și: Ion Cristoiu prezintă cele 'două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis': 'CCR și Avocatul Poporului'

Numărul investitorilor care s-au declarat optimiști pe termen scurt a scăzut masiv în Statele Unite, de la 68% la 30%, și mai puțin semnificativ în Europa (exceptând Elveția) – de la 58% la 50%. În Asia, scăderea a fost de la 71% la 55%, în America Latina – de la 60% la 49%; și în Elveția – de la 47% la 28%.

Pe plan global, 47% dintre investitori se așteaptă să își mențină investițiile în acțiuni la același nivel în următoarele șase luni, în timp ce 37% intenționează să își majoreze investițiile. În plus, 23% consideră că momentul actual este unul bun pentru a cumpăra acțiuni, alți 61% văzând o oportunitate pentru noi achiziții în cazul în care valoarea actiunilor ar scadea cu încă 5-20%

În general, proprietarii de businessuri au o atitudine pozitivă privind perspectiva pe termen lung și intenționează în continuare să investească în propriile companii. 61% sunt optimiști în legătură cu propriile afaceri, în scădere de la 73% în ediția anterioară a studiului. 27% intenționează să facă mai multe angajări, versus 17% care plănuiesc sa se replieze. Cea mai mare diferenta dintre cei care planifică să angajeze și cei care vor să își diminueze activitatea a fost inregistrata în America Latina (+22%), cea mai mica înregistrându-se în Elveția (+2%).

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Atât investitorii in pietele financiare (57%), cât și proprietarii de businessuri (60%), au menționat COVID-19 drept principal motiv de îngrijorare.

Paula Polito, Divisional Vice Chairman, UBS Global Wealth Management, a declarat: "96% dintre investitorii de pe plan internațional spun că pandemia COVID-19 le-a afectat stilul de viață. Cei mai mulți practică distanțarea socială, evită mulțimile și evită să călătorească. Cu toate acestea, au opinii diferite referitoare la momentul când partea cea mai dificilă a crizei se va termina: o treime menționează luna iunie, o treime vorbesc despre toamnă și o altă treime spun finalul anului sau mai târziu."

Numai 35% dintre investitorii din US sunt optimiști în ceea ce privește acțiunile americane în următoarele șase luni, în scădere de la 64% în urmă cu trei luni. Cu toate acestea, investitorii americani sunt de părere că momentul prezent este oportun pentru achiziții (33%). 40% dintre investitorii americani cred că pandemia va avea cel mai dramatic impact la finalul lui iunie, în timp ce alți 28% menționează septembrie ca moment cheie.

46% dintre investitorii europeni sunt optimiști în ceea ce privește actiunile europene, în scădere de la 57%, în timp ce 43% plănuiesc să investească mai mult. 41% se așteaptă ca perioada cea mai dificilă a pandemiei să se încheie până la finalul lui iunie, al doilea cel mai mare procentaj cu această convingere la nivel global.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

51% dintre investitorii asiatici erau optimiști în ceea ce privește prognoza pe șase luni a actiunilor din regiunea lor, cel mai mare procentaj din toate regiunile incluse in raport. 85% au declarant că situația cauzată de virus se va încheia în iunie, septembrie sau decembrie, unul dintre cele mai mari procentaje pe plan global.

UBS a chestionat, in perioada 1-20 aprilie 2020, un număr de 2,928 de investitori și 1,180 de proprietari de businessuri cu cel puțin $1M în active investibile (pentru investitori), cel puțin $1M în venituri anuale și cel puțin un alt angajat în afara proprietarului (pentru proprietarii de business). Eșantionul global a acoperit 14 piețe: Argentina, Brazilia, China, Franța, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Mexic, Singapore, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite.

UBS furnizează consiliere financiară și soluții pentru clienți internaționali privați, corporate sau instituționali, precum și clienților privați din Elveția.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.