Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorii instituţionali nordici cer Tesla să dea înapoi în conflictul cu sindicatele suedeze

autonews.com
Tesla

Un grup de investitori instituţionali nordici au declarat joi, într-o scrisoare către Tesla, că sunt profund îngrijoraţi de conflictul dintre companie şi sindicatele din Suedia şi i-au cerut să-şi reconsidere abordarea faţă de negocierea colectivă, transmite Reuters.

Tesla se confruntă cu o reacţie din partea sindicatelor şi a unor fonduri de pensii din regiune din cauza refuzului său de a accepta o cerere din partea mecanicilor suedezi pentru drepturi de negociere colectivă care să acopere salariile şi alte condiţii, conform News.ro.

Un grup de investitori nordici, care include cel mai mare fond de pensii din Norvegia, KLP, Folksam din Suedia şi PFA şi PensionDanmark din Danemarca, au declarat că modelul suedez al pieţei muncii le-a permis nordicilor să prospere.

Modelul înseamnă că angajatorii şi sindicatele cad de acord cu privire la condiţiile de muncă şi salariile cu foarte puţină implicare a guvernului.

”Noi, ca investitori nordici, recunoaştem tradiţia veche de un deceniu a negocierilor colective şi, prin urmare, îndemnăm Tesla să-ţi reconsidere abordarea actuală faţă de sindicate”, au spus în scrisoare investitorii, care au active de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în administrare.

Tesla a reuşit să evite contractele colective de muncă cu cei aproximativ 127.000 de lucrători ai săi, iar CEO-ul Elon Musk a vorbit despre opoziţia sa faţă de sindicate.

Litigiul de muncă dintre Tesla şi un sindicat suedez a stârnit greve de simpatie în întreaga regiune şi a determinat unele fonduri de pensii să-şi vândă acţiunile la companie.

Tesla, care a revoluţionat piaţa maşinilor electrice, spune că angajaţii săi suedezi au condiţii la fel de bune sau mai bune decât cele pe care le cere sindicatul. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.