Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învierea din Nain - Iisus nu-i vrea pe tineri morți, subliniază PS Andrei

IPS Andrei Andreicut

Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei a spus că textul evanghelic citit duminică la Liturghie (Învierea fiului văduvei din Nain) este îndreptat spre tineri, notează Basilica.ro.

Ierarhul a explicat că planul lui Dumnezeu nu a fost să îi învieze pe oameni din morți sau să-i facă să nu mai moară. Mântuitorul a săvârșit trei învieri din morți – Fiica lui Iair (Matei 9), tânărul din Nain (Luca 7) și Lazăr, fratele Martei și al Mariei, prietenul său (Ioan 11) – „pentru a ne arăta că există viață veșnică și că el, ca Dumnezeu, este Stăpân asupra vieții și a morții”.

„L-a înviat pe fiul văduvei din Nain pentru a ne arăta că Iisus nu-i vrea pe tineri morți, a înviat-o pe fiica lui Iair pentru a-i arăta acestuia și altor șefi de sinagogi că El este Mesia cel adevărat care trebuie recunoscut. L-a înviat pe Lazăr pentru a arăta consecințele învierii asupra materiei și anume spiritualizarea ei”, a spus PS Andrei.

„Mesajul acestei evanghelii este îndreptat spre tineri. Este evanghelia care îi cheamă pe tineri la viață nouă, care ne arată că Dumnezeu ne vrea vii nu morți. Mulți tineri trăiesc astăzi în lumea păcatului, ei sunt vii, dar, de fapt, morți duhovnicește”.

Episcopul Andrei a semnalat că prin cuvintele „vreau să-mi trăiesc viața” tinerii arată că vor o viață în care totul le este permis din punct de vedere moral.

„Numai că această viață este fără de Dumnezeu și fără poruncile Lui, iar această viață este calea morții sufletești”, a atras atenția Episcopul Covasnei.

Preasfințitul Părinte Andrei a slujit duminică la Mănăstirea Doamnei din Moglănești – Toplița, județul Harghita, precizează Episcopia Covasnei.

Înainte de Dumnezeiasca Liturghie Preasfinția Sa a înlocuit măsărița – acoperământul Sfintei Mese numit și iliton.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a acordat distincția Crucea Eparhială pentru clerici Părintelui Protosinghel Spiridon Străchinaru, duhovnicul Mănăstirii Doamnei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.