Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioahnnis, dezvaluiri despre relatia cu Casa Regala si invitatia lansata Regelui Mihai I / UPDATE

iohannis casa regala regele s:facebook

Presedintele ales Klaus Iohannis a precizat joi pe pagina sa de Facebook ca a avut intalnirea cu membrii Familiei Regale a fost una emotionanta si subliniaza ca nu crede ca este intamplator faptul ca este primul presedinte ales care are o astfel de intalnire cu Familia Regala. El a tinut sa precizeze ca relatia cu Casa Regala in madatul sau va fi strict protocolara si nu una de colaborare, iar in privinta invitatiei Regelui Mihai I la investitura sa, Iohannis a precizat ca "nu se face" si ca informatia a fost falsa.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu a declarat joi la Antena 3 ca intradevar Klaus Iohannis nu i-a adresat miercuri o invitatie Regelui Mihai I la ceremonia sa de investitura, INSA o astfel de invitatie va fi formlata pe cale protoclolara Casei Regale.

"Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoționantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I și cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare.

Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei.

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori", a spus Klaus Iohannsi.

Iohannis a precizat ca nu l-a invitat pe Regele Mihai la ceremonia de investitura a sa in functia de presedinte, dupa ce in presa aparuse aceasta informatie. El a infirmat-o si a subliniat ca o astfel de invitatie "pur si simplu nu se face".

Precizare: unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face.

sursa foto: Facebook

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.