Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Mircea Pașcu DĂ DE PĂMÂNT cu Florin Roman: Acest Robin Hood dâmbovițean, preocupat de 'dreptatea socială'

realitatea.net
pascu ioan mircea

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European Ioan Mircea Pașcu susține că trimiterea bugetarilor în șomaj tehnic va genera haos în sistemul de învățământ din România și că măsura va duce cu certitudine la înghețarea anului școlar.

"Din “puțul gândirii” deputatului PNL Florin Roman, acest Robin Hood dâmbovițean, preocupat de “dreptatea socială”:

“1. Șomaj tehnic de 75% din salariu, plafonat la 75% din salariu mediu brut pe economie pentru toți românii care și-au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor epidemiei Covid-19, indiferent de forma de angajare: contracte individuale de muncă, PFA-uri, întreprinderi individuale, profesii liberale, contracte sportive sau cu drepturi de autor, alți profesioniști.” ...

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

 

In schimb, e mult mai “dulce” când vine vorba de ... marile companii:

“5. Plata cu prioritate a obligațiilor statului către companii în perioada martie-aprilie în sumă de aproximativ 9 miliarde lei pentru TVA, inclusiv rambursarea TVA cu control ulterior ...”

Dna Andronescu are dreptate: ideea trimiterii in șomaj tehnic a personalului didactic va duce inevitabil la înghețarea anului școlar, cu toate consecințele negative ce decurg de aici, când mai sunt doua luni pana la încheierea acestuia, iar cursurile se desfășoară deja on line de ka inceputul lunii martie!

Și, mai ales, după ce premierul a anunțat “singur și nesilit de nimeni”, cu doar careva zile in urma, ca profesorii nu vor fi trimiși in șomaj tehnic ... (dacă mai poți avea încredere in ce spun actualii guvernanți ...)", scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.