Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Rus, reacție virulentă după protestul PNL: șterge pe jos cu un președinte de CJ

ioan rus

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a trezit cu critici din teritoriu, după ce a elaborat Master Planul pe Transporturi. Președintele PNL al CJ Iași, Cristian Adomniței, a declarat că Ioan Rus a tăiat din proiect autostrada către Iași. Rus susține însă că i-a promis că se face, însă Adomniței face un joc politic de cea mai joasă speță.

Cu ocazia Zilei Unirii, sărăbătorită la Iași, liberalii au protestat purtând banderole, la adresa ministrului Transporturilor.

"Am discutat cu Cristian Adomniţei zilele trecute, i-am explicat şi dânsului. A fost, vineri, o echipă de la Ministerul Transporturilor la Iaşi, care a explicat exact ce facem, cum facem. Eu cred că afirmaţia lui Adomniţei că e o minciună, că nu se face (autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş - n.r.), este o chestiune ce ţine de un politicianism de joasă speţă şi, până la urmă, va trebui să renunţe şi dânsul la acest lucru, în faţa evidenţelor. Dacă după ce i-am explicat o dată, de o sută de ori ce facem, că aşa este în regulă, aşa avem şi resurse ca să şi facem ceva, tot nu a înţeles şi tot stă pe astfel de poziţii, atunci nu ne rămâne decât să îi demonstrăm cu evidenţele că nu are dreptate. Dânsul are dreptul să o ţină aşa, în direcţia aceasta, care este, fără îndoială, nefundamentată", a declarat Ioan Rus, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, drumul expres satisface nevoile de infrastructură pe următorii zece ani.

"Drumul expres nu afectează cu nimic. De la Ungheni-Iaşi, Iaşi-Târgu Neamţ este autostradă-autostradă, are legătură şi cu Bacău, drum expres să coboare spre Braşov şi legătura cu drum expres între Târgu Neamţ şi Târgu Mureş, cu expropiere la nivel de autostradă, cu costuri mai mici, drum expres cu patru benzi, care nu trece prin localităţi, ci pe drum separat. Fazarea nu am inventat-o noi, SUA e plină de drumuri expres, Germania la fel, toate ţările au avut şi zone fazate în care au făcut faza întâia drum expres, faza a doua autostradă. Drumul expres satisface nevoile de infrastructură pe următorii zece ani", a subliniat ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.