Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Bran, despre aducerea rezervei de aur în țară: 'Contestatarii acestui proiect aruncă perdele de fum în spațiul public'

facebook.com
Ioana Bran

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a anunțat că proiectul de lege prin care Banca Națională trebuie să aducă aproape toată rezerva de aur din străinătate a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților.

Citește și: Tudorel Toader îl pune la punct pe Florin Iordache, care spune că nu l-a invitat la dezbaterile comisiei: 'Ministrul poate să participe din proprie inițiativă'

„Comisia pentru buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților din care fac parte a dat raport favorabil proiectului de lege prin care Banca Națională trebuie să aducă în țară aproape toată rezerva de aur ținută în străinătate.

Ieri, colegii din Comisia Juridică au dat un aviz pozitiv acestui proiect. În expunerea de motive, se arată că aurul depozitat de Banca Centrală nu realizează niciun fel de venituri, iar BNR achită contravaloarea costurilor de depozitare. Nimic nu justifică păstrarea aurului României în străinătate. Pe de altă parte, trebuie să știți că cele 40 de tone de aur depozitate în țară, nu în străinătate, nu au fost niciodată tranzacționate. Aurul României nu se tranzacționează! Contestatarii acestui proiect aruncă perdele de fum în spațiul public.

România nu este singura țară care ia o astfel de decizie. Și alte state au decis să-și repatrieze aurul depozitat în bănci din străinătate. Printre acestea - Germania, Olanda sau Ungaria.

Conform proiectului, BNR poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri prin tranzacționare și alte operațiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Națională a României în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”, a precizat Ioana Bran într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.