Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Constantin: 'Am câștigat din nou procesul cu AUR. Arată mai ales cum s-ar raporta acest partid dacă ar avea puterea în stat'

M. C.
facebook.com
Ioana Constantin

Prezentatoarea Ioana Constantin, de la postul B1 TV, anunță că a câștigat procesul cu partidul AUR.

„AUR m-a dat în judecată spunând că i-am acuzat nefondat de propagandă pro-rusă și de asociere cu Rusia. Instanța le-a respins și apelul. Rămâne cum am stabilit, așadar. Iar aici nu suntem în Rusia!

Rămâne inacceptabil că un întreg partid parlamentar a gândit în întregul său să dea în judecată un cetățean. E fără precedent si arată foarte clar cum se Raportează acest partid la LIBERTATE și DEMOCRAȚIE. Și mai ales cum s-ar raporta dacă ar avea puterea în stat”, a precizat Ioana Constantin, pe Facebook.

Ce arăta instanța, acum un an:

”(...) instanța reține că afirmațiile făcute de către pârâtă (Ioana Constantin) se suprapun peste o bază factuală, respectiv declararea co președintelui AUR, George Simion, persoană indezirabilă și interdicția de a intra în Moldova (la acel moment) precum și propunerea acestui partid pentru funcția de prim ministru a lui Călin Georgescu, persoană de notorietate cunoscută cu afinități pro ruse, precum și promovarea/preluarea de articole de presă de către canalele media rusești. Instanța constantă că acestea sunt informații publice ce se găsesc disponibile la o simplă căutare în spațiul online, iar instanța le apreciază suficiente pentru a aprecia că pârâta a avut o bază factuală pentru afirmațiile sale, contrar susținerilor reclamantului.

Instanța are în vedere apărările reclamantei în privința dnului Călin Georgescu respectiv faptul că acesta nu este membru de partid și declarațiile sale și luările acestuia de poziție sunt făcute în nume personal fără vreo legătură cu partidul, însă acesta nu a negat faptul că ar fi reprezentat propunerea AUR pentru postul de prim ministru în octombrie 2021. or, în acest context, instanța apreciază că este rezonabil de presupus că atunci când o persoană este propunerea unui partid pentru funcția de prim ministru, partidul respectiv este de acord și susține declarațiile sale (...)

Analizând punctual postările pe Facebook și luările de poziție ale pârâtei, instanța le găsește provocatoare, intense, însă nu le găsește dincolo de o doză acceptabilă de critică dată fiind poziția părților, respectiv membrii ai vieții politice parlamentare, și a gradului de acceptare în societatea actuală a criticii”, se arată în decizia instanței, citată de Ioana Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.