Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Ene Dogoiu, editorial devastator pentru Klaus Iohannis: Împăratul este gol! Avem ceea ce merităm

 Ioana Ene Dogioiu

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu scrie un editorial, în SpotMedia, extrem de acid la adresa președintelui Klaus Iohannis și arată că susținătorii acestuia au ales să ignore defectele președintelui, în numele războiului împotriva PSD, dar o dată ce a dispărut dușmanul comun încep să vadă adevăratul președinte.

”Klaus Iohannis este acum ținta celor mai aprige critici exact din partea celor care l-au susținut și care acum se simt dezamăgiți și trădați.

Nu cumva singura cauză a dezamăgirii lor este propria amăgire? Pentru că dl Iohannis nu s-a schimbat, iar ce a fost mai rău, cu mult mai rău decât semnătura pe două revocări de miniștri sau susținerea lui Florin Cîțu, s-a consumat înainte să obțină, în 2019, 6,5 milioane de voturi. Cu 200.000 mai multe decât în 2014.

Așadar, dl Iohannis a fost revotat masiv după ce a revocat-o pe dna Kovesi fără să opună cine știe ce rezistență și a făcut anunțul prin purtător de cuvânt.

Dl Iohannis a fost revotat masiv după ce a desemnat-o fără nicio opoziție pe Viorica Dăncilă premier al României. Au fost două gesturi fundamentale pentru care dl Iohannis nu a fost sancționat electoral.

Dimpotrivă! A primit bonus electoral pentru doborârea Vioricăi Dăncilă din funcția de premier, într-un moment dictat de propriul interes electoral, ca mai toate deciziile domniei sale, doborâre care nu era necesară dacă domnia sa nu o desemna.

Dar ce să faci cu alegerea Iohannis vs Dăncilă? Ajuns în faza aceasta nu mai era de făcut decât un vot rezervat, care să asigure o victorie chinuită, pe măsura primului mandat.

Victoria zdrobitoare i-a validat întreg primul mandat, cu tot cu cele două momente anterior menționate, cu tot cu campania în care nu a acceptat niciun interviu serios. Cu tot cu reconfirmarea alegerii primarilor într-un singur tur, cu tot cu paltonul pe capotă, cu tot cu referendumul cu întrebări în cel mai bun caz inutile, dacă nu chiar toxice, după cum vedem acum etc. Totul a fost validat prin vot.

De ce? Pentru că președintele rostea periodic “pe-se-de”, ceea ce-i mulțumea pe deplin pe cei care-l înjură azi. Exista un dușman comun, validat, consolidat și președintele se lupta cu el la microfon. Când nu-i desemna premierii, desigur.

A fost nevoie de atât de puțin pentru ca emoția colectivă eroizantă să acopere ceea ce memoria rațională nu ar fi trebuit să uite, să ignore. Puținii care mai spuneau că împăratul e gol erau demonizați, pesediști, securiști. Așa cum eram demonizați și când spuneam că împăratul Nicușor Dan e gol. Sau că întrebările de la referendum sunt greșite. Pesediști, securiști!

Nimic din ceea ce face acum președintele nu era imprevizibil. A mai făcut și poporul i-a dat răsplată 200.000 de voturi în plus.

Așadar, mă tem că principala inadecvare nu este a dlui Iohannis la funcție, ci a așteptărilor alegătorilor la Klaus Iohannis, alegători care au vrut să se convingă că domnia sa este altfel decât 5 ani de fapte l-au arătat.”, scrie Ioana Ene Dogioiu, într-un editorial în SpotMedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.