Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăila: 'Consumul de tutun reprezintă una dintre problemele cele mai importante de sănătate publică în România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a avut astăzi, de Ziua mondială fără tutun, o întâlnire la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţii iniţiativei "2035 - Prima Generaţie Fără Tutun a României", în cadrul căreia i-a fost înmânat proiectul Pactului pentru Prevenţie în Sănătatea Publică. Pactul este susţinut de peste 350 de organizaţii neguvernamentale şi îşi propune o abordare strategică a factorilor de risc pentru bolile netransmisibile, tutun, alcool, nutriţie deficitară sau lipsa activităţii fizice.

"Consumul de tutun reprezintă una dintre problemele cele mai importante de sănătate publică în România, fumatul fiind printre principalele cauze evitabile ale bolilor respiratorii, cardiovasculare, pulmonare şi cronice. Efectele reducerii fumatului se observă pe termen scurt şi mediu, în special asupra bolilor cardiovasculare, şi pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte cancerul şi bolile respiratorii cronice. De aceea, este esenţial ca eforturile noastre să aibă în vedere atât încurajarea opririi consumului de tutun, cât şi prevenirea debutului. Trebuie să ne concentrăm eforturile astfel încât să reducem la minimum numărul persoanelor care încep să fumeze, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Iniţiativa "2035 - Prima generaţie fără tutun a României" a fost reprezentată la întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii de Ramona Brad, preşedinta iniţiativei "2035 fără tutun", prof. dr. Florin Mihălţan - Societatea Română de Pneumologie, Sorina Băiaşu - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, Andreea Dimitriu - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România, dr. Raluca Zoiţanu - Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Ana Măiţă - Asociaţia Mame pentru Mame.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.