Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăilă se 'spală pe mâini'! Spune că nu e vinovată de valul patru: de vină sunt preoții, jurnaliștii, cei nevaccinați sau primarii

gov.ro
Ioana Mihăilă

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că vinovații pentru valul patru sunt cei care nu se vaccinează, dar și preoții sau primarii care nu se implică în campania de vaccinare. Mihăilă precizează că ea nu este vinovată de actualele probleme din sistemul de sănătate, cu atât mai mult cu cât a atras atenția asupra pericolului valului patru al pandemiei.

„Tot ce am făcut în privința stimulării vaccinării este foarte vizibil. Încă de la începutul verii, atunci când erau întrebările legate de valul patru, am spus că cel mai probabil valul patru în România va exista și dacă ne uităm ce a fost în celelalte țări numărul de infectări a fost similar sau mai mare decât în valul trei, pentru că tulpina Delta este de o contagiozitate mai mare decât tulpinile anterioare. Deci practic faptul că am ajuns în valul patru nu e și nu a fost o surpriză pentru nimeni, tocmai datorită acestui fapt că avem o tulpină cu o contagiozitate mai mare.

Așa cum am spus și pe parcursul verii intensitatea cu care valul patru o să lovească sistemul medical este invers proporțională cu procentul persoanelor vaccinate. Ce vedem acum ca ocupare a paturilor de ATI este în principal consecința unui procent mic de persoane vaccinate. Trebuie să menționăm că aici că indiferent de cine este ministru al Sănătății în acest moment că responsabilitățile sunt împărțite, spre deosebire de ce a fost în valurile anterioare, când aveam restricții și prevenție, acum avem și vaccinarea.

Acum responsabilitatea este și a fiecărei persoane care alege să se vaccineze sau nu, este responsabilitatea și a companiilor media care aleg sau nu să lase mesajele anti-vacciniste complet aberante să ajungă la publicul larg, este și responsabilitatea preoților și primarilor care s-au implicat sau nu, iar consecințele le vedem cu toții”, a spus Ioana Mihăilă, la Digi24.

Vezi și: BREAKING - A doua zi la rând cu peste 7000 de cazuri de Covid-19

Vezi și:  Creștere spectaculoasă a numărului localităților aflate în scenariul roșu: 46 de orașe și 306 comune/ LISTA .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.