Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iodoterapie la standarde internaționale disponibilă la Centrul Oncologic SANADOR

centrul oncologic sanador

Iodoterapia indicată cu succes pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian diferențiat (papilar, folicular și cel cu celule Hurthle) și celor cu hipertiroidism, atât prin boală autoimună (boala Basedow-Graves), cât și prin gușă nodulară toxică. Tratamentul se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide sunt singurele din organism care au capacitatea de a capta iodul administrat. Izotopul radioactiv va distruge apoi celulele tiroidiene, în timp.

Pacienții care urmează un plan de terapie izotopică pot fi tratați în ambulatoriu sau pot fi spitalizați pentru 2–3 zile, în funcție de doza administrată, tratamentul radioactiv fiind eliminat complet în câteva zile.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian servicii moderne de radioiodoterapie, în cadrul unei secții dedicate terapiei izotopice. Terapia cu iod radioactiv aduce beneficii importante pacienților, scăzând rata de recidivă și îmbunătățind ratele de supraviețuire.

Centrul Oncologic SANADOR deține prima secție dedicată terapiei izotopice din sistemul medical privat. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai. Secția beneficiază de circuite separate, de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoale terapeutice internaționale.

Tratamentul izotopic implică o colaborare strânsă între medicul endocrinolog și specialistul în Medicină nucleară, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și obținerea parametrilor clinici necesari administrării unei terapii optime și cât mai puțin invazive pentru pacient.

În ziua externării, pacientul efectuează o investigație imagistică (SPECT-CT). Scintigrafia clasică presupune măsurarea zonelor care au captat iodul, aceasta arată ca o umbră de om cu niște zone mai intens colorate. La SANADOR, avem aparatură modernă, care realizează o scintigrafie avansată (SPECT), combinată cu imagini foarte detaliate de CT (tomografie computerizată), astfel, acumulările de radioiod sunt optim vizualizate. Prin SPECT-CT, obținem imagini mult mai clare și mai informative decât prin scintigrafia clasică.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților o abordare integrată complexă, de ultimă generație, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional. Pe lângă Tumor Board, la Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces la specialiști cu experiență în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie), Medicină nucleară (cu SPECT-CT și PET-CT) și terapie izotopică, la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală, laboratorul de analize și anatomia patologică.

content-image

content-image


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.